Beschikbaarheid zaden winterbloemkool | Syngenta Nederland

You are here

Bekijk hier ons aanbod in winterbloemkoolrassen

Beschikbaarheid zaden winterbloemkool

Voor het teeltseizoen 2017 – 2018 adviseren wij u graag onderstaande rassen. Hiermee is onder normale winteromstandigheden een oogstplanning met winterbloemkool mogelijk vanaf eind maart tot begin mei.

MARCASTLE

Hybride winterbloemkool met een sterk groeikrachtig gewas en een redelijke zelfdekkendheid. Goede koolkwaliteit. Marcastle heeft een groeiduur van 245 tot 255 groeidagen vanaf het uitplanten en wordt normaal geoogst begin april.
Van Marcastle is een beperkte hoeveelheid precisiezaad commercieel beschikbaar, waardoor deze naar ratio wordt verdeeld onder de winterbloemkooltelers.

CFL6810

Hybride winterbloemkool met een vrij groeikrachtig gewas, een opgerichte bladstand en een redelijke zelfdekkendheid. SGC6810 toont een stevige kool met een zeer gezond gewas. SGC6810 heeft een groeiduur van 250 tot 260 dagen vanaf het uitplanten. Aanbevolen voor de oogst van begin tot half april.
Van CFL6810 is voldoende proefzaad beschikbaar.

MARCHER

Deze betrouwbare hybride heeft een groeikrachtig gewas en een prima herstellingsvermogen, een opgerichte bladstand en een zeer goede zelfdekbaarheid. De kwaliteit van de kool is zeer goed, vast en wit. Marcher heeft een groeiduur van 255 tot 265 dagen vanaf het uitplanten. Dit ras heeft in het verleden bewezen onder alle groeiomstandigheden een zeer betrouwbare kwaliteit te leveren. Aanbevolen voor de oogst in de tweede helft van april.
Van Marcher is voldoende onbehandeld precisiezaad commercieel beschikbaar, er zijn dus geen behandelde zaden beschikbaar!

CFL6811

Hybride winterbloemkool met een sterk groeikrachtig gewas, een goede zelfdekkendheid en een mooie koolkwaliteit. SGC6811 heeft een groeiduur van 260 tot 270 groeidagen en valt in oogsttijd tussen Marcher en Aprista.
Van CFL6811 is zeer beperkt proefzaad beschikbaar.

APRISTA

Hybride winterbloemkool met een zeer sterk groeikrachtig gewas en een prima zelfdekkendheid. De perfecte koolkwaliteit in combinatie met de vastheid van de kool maken dit ras tot een welkome aanvulling in het winterbloemkool assortiment. Aprista heeft een groeiduur van 270 tot 280 groeidagen en valt in oogsttijd tussen Marcher en Mayfair.
Van Aprista is voldoende precisiezaad commercieel beschikbaar.

MAYFAIR

Mayfair heeft in de afgelopen jaren bewezen een meer dan oogstzekere winterbloemkoolhybride te zijn. Mayfair heeft een goed ontwikkeld gewas en levert zware vaste witte kolen (ook onder warme weersomstandigheden in het voorjaar). Mayfair is sterk tegen de vorst en zeer goed zelfdekkend. De groeiduur bedraagt 280 tot 290 dagen vanaf het uitplanten. Aanbevolen voor de oogst eind april - begin mei.
Van Mayfair is voldoende precisiezaad commercieel beschikbaar.

Download hier de beschikbaarheidsinformatie van deze rassen!