You are here

Thiamethoxam: de actieve stof met de beste werking

Thiamethoxam is de actieve stof van de producten Cruiser 70Ws en Cruiser 600 FS SB. Ook is thiamethoxam een bestanddeel van het product Actara. Thiamethoxam behoort tot de groep van de neonicotinoiden. 

 

De actieve stof thiamethoxam is zeer effectief.

Een uitgekiend coating proces zorgt ervoor dat de actieve stof op het zaad blijft en direct wordt opgenomen zodra de kieming begint De actieve stof verdeelt zich na opname via het zaad en de jonge wortels in alle bladeren en geeft zo een prima bescherming. Zo wordt de ontwikkeling van de diverse insecten vanaf het eerste begin in de kiem gesmoord.

Deze optimale zaadbehandeling gevolgd door (enkele) bladbespuitingen, maakt de kans op door insecten aangetaste planten in het te oogsten product zo klein mogelijk.

 

Sterke werking tegen veel insecten:

Door de unieke eigenschappen van thiamethoxam heeft thiamethoxam een zeer goede werking tegen een breed spectrum aan insecten. De goede werking onstaat doordat de actieve stof zich perfect verdeelt in de plant.

Luizen, trips, cicaden, witte vlieg, bietenkever, zwarte maïskever, coloradokever, erwten- en bonenbladrandkever, Bonenvlieg, wortelvlieg, ritnaalden, duizendpoten, westelijke maïswortelkever, aardvlooien, kevers, fritvlieg, Zaagvlieg, bladmineerders, Stengelboorders, termieten.

Insecten

De beste toepassingstechnieken

Cruiser kan worden toegepast met verschillende technieken voor en tijdens het zaaien: 

Filmcoating. De actieve stof wordt met de modernste methodieken op het zaad gebracht, precies op de plaats waar de stof moet werken.

Phyto-Drip: Als er sprake is van stationaire zaaimachines is het mogelijk met deze machine, direct bij het zaaien een druppel met product precies op het zaadje te plaatsen.

Sanokote Smart: Tijdens het zaaien wordt naast het kiemkrachtige zaadje een doodgemaakt zaadje van het zelfde gewas gelegd. Dit dode zaadje bevat de actieve stof die tijdens het kiemprocesvrijkomt en kan worden opgenomen door het jonge plantje.

 

Wat biedt thiamethoxam bij de bescherming tegen insecten

• Biedt aan het begin van de groei bescherming tegen bepaalde zuigende en kauwende insecten

• Beperkt overmatige schade aan blad en wortel door insecten bij jonge groenteplanten

• Vermindert de kans op virussen die door bepaalde insecten worden overgebracht

• Uitstekend toepasbaar in de bestaande insectenbestrijdingsstrategieën in groentegewassen

• Kan gebruikt bij geïntegreerde gewasbescherming programma's

• Verbetert de opbrengst en kwaliteit van potentiële opbrengsten

 

Zeer goed oplosbaar en langdurig beschikbaar voor de plant

Door de optimale oplosbaarheid en de opname eigenschappen is thiamethoxam snel beschikbaar voor de plant en blijft het ook lang beschikbaar voor de wortels van de plant. 

Thiamethoxam blijft in de wortelzone aanwezig en verdwijnt zelfs bij overvloedige regen niet naar de ondergrond.

Afhankelijk van de dosering en de gevoeligheid van het insect blijft het een groot aantal weken na het uitplanten werkzaam:

  • In sla en andijvie is de werking optimaal tot 4 tot 6 weken na het uitplanten.
  • In koolgewassen is de dosering per individuele plant hoger (1,4 mg/zaadje en 0,8 mg/zaadje in sla) en daardoor is de werking een aantal weken langer. 
  •  

Goed transport van de werkzame stof in de plant

Thiamethoxam is zeer systemisch en wordt dus goed met de sapstroom gelijkmatig door de hele plant verspreid. Zo komt de actieve stof ook in de groeipunten van de plant terecht. Kortom ook de nieuwe groei van de jonge plantjes wordt goed beschermd. Waar het zuigende insect zich ook op de plant bevindt, het wordt altijd geconfronteerd met Cruiser!

 

Transport Thiamethoxam

Broccoli

Koolgewassen

Meer weten over de werking Cruiser 70 WS in koolgewassen

Andijvie

Sla en Andijvie

Meer weten over de werking Cruiser 70 WS in sla en Andijvie