Philip Buijck stelt zich voor

Hallo, ik ben Philip Buijck - Crop Advisor Akkerbouw voor Zuid-Nederland. 

Ik ben werkzaam bij Syngenta sinds 1 januari 2010. Als boerenzoon, afkomstig van een gemengd bedrijf, ben ik na mijn opleiding aan de slag gegaan in de agrarische sector. In deze periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Binnen het akkerbouwteam van Syngenta ben ik gespecialiseerd in suikerbieten en bonen/erwten. 

Naast mijn werk als Crop Advisor kunt u mij ook nog steeds terugvinden op de tractor. Samen met mijn vader heb ik een akkerbouwbedrijf in Zeeuws-Vlaanderen. Wij telen onder andere Hyvido hybride gerstrassen. Ik vind dat een bijzonder mooi gewas. Het Hyvido-concept betekent niet alleen hybride wintergerst maar ook een andere manier van telen. Veel telers zijn met de Hyvido rassen aan de slag gegaan, met prima resultaat van gemiddeld 11 ton, ik kan dus uit ervaring spreken. Onze hybride gerstrassen stoelen meer uit (dus meer aren, meer korrels per aar en meer biomassa) en groeien sneller. Dit is heel plezierig in de oogstplanning: meestal gaat de hybride gerst er twee weken eerder af dan de reguliere gerstrassen. Hierdoor kunnen we ook nog een groenbemester inzaaien voordat er weer een volggewas wordt geteeld.

Mijn kennis en ervaring gebruik ik nu om samen met collega’s, adviseurs en telers om teelten naar een hoger plan te helpen.

Dit is en blijft een uitdaging. Zeker gezien het maatschappelijk vergrootglas waaronder de sector ligt.

Je kunt me volgen op Twitter om te zien wat ik zoal tegen kom:  @SyngentaNL_PB 

Met vriendelijke groet en wellicht tot ziens op een open dag of lezing!

Philip Buijck