Aardbei

Gewasbescherming in aardbei

Ziekten en plagen in aardbei

Het zomerkoninkje heeft bijna evenveel verschillende rassen en evenveel verschillende teeltwijzen. Elke teeltwijze kent zijn eigen probleem. Bij de éne teeltwijze is meeldauw een groter probleem, waar bijvoorbeeld volvelds bewaarziekten zoals Botrytis een groter probleem is. Hieronder ziet u het groeischema van een aardbeienplant.

Aardbei

Schimmels in aardbei

Uw gewas wordt blootgesteld aan verschillende schimmels. Een uitgesproken voorbeeld is Meeldauw. Maar er zijn ook grotere groepen bewaarschimmels die het op uw teelt heeft voorzien. Botrytis is hiervan een voorbeeld. Wij hebben de middelen om samen met u de teelt te beschermen.

Insectenbestrijding

Insecten in aardbei

In ons klimaat doen insecten het uitzonderlijk goed. Dit geldt niet alleen voor de beneficials, maar ook voor de plaag insecten. Kijk hier hoe we samen de balans kunnen herstellen zodat de plaag insecten geen kans krijgen.

Strawberry

Biostimulants in aardbei

Een biostimulant is een product wat de plant beter in zijn vel laat zitten, zoals een vitamine tabletje. Dit zodat uw teelt net wat makkelijker door een stress-volle periode zoals koud en donker weer heen komt. Kijk hier hoe wij als Syngenta het maximale uit uw plant halen.

Aardbei

Bewaarziektes in aardbei

Ondanks dat deze bewaarziekten ook schimmels zijn, vragen ze om een eigen benadering.