Advies groeiregulatie tarwe en gerst met Moddus Evo

Gerst

Syngenta heeft een breed aanbod hybride gerstrassen. We bieden oplossingen voor de bestrijding van onkruiden, insecten, ziekten en plagen voor zomergerst en wintergerst zaadbehandelingsproducten en...

Rassen

HYVIDO hybride gerstrassen: een ware revolutie in de graansector met consistente en uitstekende opbrengstresultaten. Jaar na jaar.

Ziektebestrijding in gerst

Ziektebestrijding in gerst

Syngenta heeft een nieuwe sterke oplossing tegen alle belangrijke bladziekten in zomer- en wintergerst: ELATUS® Era op basis van de nieuwe werkzame stof Solatenol™. Door een krachtige en langdurige werking, een snelle binding aan de waslaag en een egale verdeling in het blad, zorgt ELATUS Era voor meer gezond groen blad, dus voor een hogere opbengst.

Voorkom ziektes in uw gewas door behandeld zaaizaad

Ziektebestrijding in gerst

Insectenbestrijding in gerst

Wanneer er veel bladluizen zijn, wordt zuigschade zichtbaar. Er ontstaan dan op de bladeren gele plekken. De bladluizen scheiden honingdauw af. Deze ligt als een glimmende massa op de bladeren en aren, die dan kleverig aanvoelen. Hierop ontwikkelen zich schimmels. Voorkom opbrengst- en kwaliteitsverliezen door luis. Schade aan graan in opslag kan door verschillende insecten en mijten worden aangericht. Bijvoorbeeld graanklanders, diverse keversoorten en motsoorten. Ook kunnen mijten zaaigerst aantasten.

Windhalm in gerst

Onkruidbestrijding in gerst

Binnen de teelt van gerst zijn er verschillende onkruiden waar u rekening mee moet houden. Duist en windhalm zijn de belangrijkste grassen maar ook wilde haver en raaigras kunnen flinke schade aanrichten.

Groeiregulatie in gerst

Legering geeft meer kans op ziekten, een lager volgerstgetal, een lager duizendkorrelgewicht, vervuiling door grond, kaf etc. Dus een mindere verwerkbaarheid en een slechte kwaliteit. Groeiregulatie voorkomt dit en heeft een positief effect. Onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs als er geen legering optreedt, de toepassing van groeiregulatie extra geld oplevert.