Zaadbehandeling in gerst. Seedcare. Syngenta | Syngenta Nederland

You are here

Seedcare

Zaaizaadbehandeling in Gerst

Gerst

In de teelt van gerst kunnen zaad-en bodemgebonden schimmels problemen veroorzaken rond de opkomst van het gewas. Syngenta biedt u zaaizaadontsmettingsmiddel voor gerst. Het ontsmet zaaizaad is beschermd tegen strepenziekte, steenbrand en Fusarium en groeit vlot weg, zonder uitval. Het is de beste start voor een geslaagde teelt.

Door het aanbrengen van Vibrance Duo op uw tarwezaden worden schimmels op en rond het zaad bestreden. Daarnaast zorgt een behandeling van Vibrance Duo dat uw graan sterkere en gezondere wortels krijgt waardoor u een meeropbrengst kunt behalen. Uw gewas is beter bestand tegen stress (droogte) en de planten zijn beter in staat om water en nutriënten op te nemen.

Gerst ziektes

PYTHIUM SPP. - wortelrot | In gerst komt de ziekte Pythium veel voor. Pythium is een zwakteparasiet die met name bij jonge planten kan toeslaan. De ziekte is eerst zichtbaar aan de wortels. Deze vertonen rottingsverschijnselen en kleuren bruinzwart. 

FUSARIUM SPP. - verwelkingsziekte | In granen komt de ziekte Fusarium oxysporum veel voor. Fusarium is te herkennen aan verwelkingsverschijnselen en zorgt voor een volledig rotte stengelbasis.

MICRODOCHIUM NIVALE – sneeuwschimmel. In gerst komt sneeuwschimmel voor en het blad kan geinfecteerd raken, met name onder natte en koude omstandigheden.

Vibrance Duo