Welkom bij het Fruit Expert Centrum van Syngenta. Onze Crop Advisors hebben met zorg technische informatie over het telen van fruit en het gebruiken van onze producten hier verzameld. U vindt meer optimale spuittechniek, werking van de producten en resistentiemanagement. Zo teelt u niet alleen vandaag, maar ook morgen nog gezond fruit. Voor onze klanten is bovendien via de inlogcode nog meer informatie beschikbaar. 

We vertellen je graag meer over resistentiemanagement voor bepaalde ziekten en plagen om zo de besmetting zo laag mogelijk te houden. 

Resistentiemanagement in fruit

De kennis en knowhow van onze Crop Advisors is samengevoegd in overzichtelijke schema’s om resistentiemanagement in ziekten en plagen in beeld te brengen. Om resistentie ontwikkeling te voorkomen is het belangrijk dat u op de juiste manier afwisselt tussen gewasbeschermingsproducten. Belangrijk hierbij is te letten op welk werkingsmechanisme het product heeft.

Bewaarziekten

Botrytis is een geslacht van anamorfe schimmels, een gevaarlijke schimmel.

Echte meeldauw

Bij meeldauw ontstaat een grote hoeveelheid wit mycelium op de plant.

Fruitmot en rupsen

Fruitmot en rupsen zijn een belangrijke groep van beschadigers in fruitgewassen.

Mijten

Mijten zuigen de plantcellen leeg en laten ze spinrag achter.

Perenbladvlo

De perenbladvlo is een veel voorkomend insect in de perenteelt.

Schurft

Schurft vormt in de appelteelt een probleem gedurende het gehele teeltseizoen.

Stemphylium

Deze schimmel veroorzaakt op o.a. de bladeren en vruchten kleine bruine vlekken.

Ook meer weten over spuittechnieken?

Wist u dat de toepassing van de juiste spuittechniek onwijs belangrijk is bij het bestrijden van verschillende ziekten en insecten. Spuittechniek in de fruitteelt is een vak op zich. Aan de hand van een reeks video’s, illustraties en toelichtingen kunt u gebruikmaken van de kennis van onze Crop Advisors in onze Fruit Expert Centrum. We geven je graag tips over het toepassen van de juiste spuittechniek.