Perenboomgaard

Gewasbescherming in peren

De kunst van een peer telen

Het Nederlandse klimaat leent zich perfect voor het telen van peren. Dit is ook duidelijk terug te zien in de toename van het areaal. Syngenta weet als geen ander dat de teelt niet vanzelf gaat. Daarom hebben wij ons gespecialeerd in het helpen van de zetting. Maar, ook in het gewas vrij houden van schimmels zoals schurft en meeldauw. Daarnaast weten we hoe u het gewas vrij kan houden van insecten zoals fruitmot. Zodra de teelt is voltooid is het de kunst om vruchten vrij te houden van bewaarschimmels zoals cadophora. Hieronder ziet u het groeischema van een perenboom.

Peren

Schimmels

Uw vrucht wordt blootgesteld aan verschillende schimmels zoals schurft en meeldauw. Wij geven u de tools om uw teelt hier tegen te beschermen. Deze middelen hebben de kracht om uw peren te beschermen met behoud van volledige markttoegang.

Bewaarschimmels peer

Bewaarziekten

Ondanks dat deze ziekten ook schimmels zijn. Zijn deze zo bijzonder dat ze een eigen benadering vragen. Syngenta heeft de expertise om een mooie peer met volledige markttoegang uit de bewaring te krijgen.

Insecten peer

Insecten

Insecten zijn een veelvoorkomend probleem de teelt van peren. Wij helpen u met schade te voorkomen, niet allen door te bestrijden maar ook door de balans te herstellen.

Perenbloesem

Groeiregulatie

De kwaliteit en kwantiteit van de oogst wordt voor een belangrijk deel bepaald tijdens de bloeiperiode.