Expert Center Duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid

Binnen Syngenta maken wij bewust de meest duurzame keuzes. Het is een integraal onderdeel van alles wat we doen. Het maakt ons bewust van onze verantwoordelijkheden en is de kracht achter onze visies. Ons doel is om (onder meer) de ecologische voetafdruk van de landbouw en tuinbouw te verkleinen, gewassen te beschermen zonder impact voor mens, milieu en omgeving en om CO₂  uitstoot in land- en tuinbouw te verminderen.

Onze vier duurzaamheidspijlers

Expert Center Innovatie

Innovatie versnellen

Voor onze telers en omgeving.

Groeien in:

  • Biologicals
  • ICM oplossingen
  • Digitale oplossingen
Spuittechniek

Support

Syngenta presentaties op open dagen, events en workshops

  • Syngenta trainingen
  • Stewardship programma’s
Expert Center Impact

Impact verzachten

Ontwikkelen van het portfolio, toepassingsmethoden en servicediensten.

  • Oplossingen voor invasief beheren van plagen en ziekten
Expert Center Samenwerken

Samenwerken om te leveren

Meer complete oplossingen

  • Commerciële partnerships
  • Stewardship programma’s met diverse partners uit de sector & stakeholders

Ontdek onze duurzame initiatieven

We doen tegenwoordig al veel om concreet stappen te maken. Praktische voorbeelden zijn de tientallen trainingen die we jaarlijks geven voor kwekers en adviseurs over geïntegreerde gewasbescherming, applicatie techniek, hulpstoffen en voorkomen van emissie. 

Een van de meest actuele onderwerpen waar we veel onderzoek naar doen is het verhogen van water -en nutriënten efficiëntie. Door het toevoegen van specifieke innovatieve hulpstoffen en biostimulanten in het teeltsysteem kunnen we met minder water of minder nutriënten gebruik dezelfde kwaliteit of opbrengst bereiken.

Lees hieronder meer over onze concrete initiatieven.

Duurzaamheid Syngenta Caroline Maurice

Samen aan de slag met duurzaamheid

Samen maken we het verschil. Door middel van onze initiatieven, producten, tools en services helpen wij telers om grote stapen te zetten op het gebied van duurzaamheid. De feedback die wij hieruit krijgen gebruiken we weer om onze projecten door te ontwikkelen en te verbeteren. Zo organiseren we bijvoorbeeld op regelmatige basis bijeenkomsten over spuittechniek of bijvoorbeeld het gebruik van hulpstoffen. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen wij veel feedback van onze tekers en relaties waar we weer mee verder kunnen. Bekijk de video’s hieronder om een indruk te krijgen. 

Impressie Spuittechniek event boomkwekerij

Statistieken duurzaamheidsprojecten

Impressie Spuittechniek event gerbera