banner

DE NATUURLIJKE BRON VAN STIKSTOF - ROBUUST, DUURZAAM EN KOSTENBESPAREND

Vixeran is een natuurlijk product op basis van de bacteriestam Azotobacter salinestris CECT 9690. Deze bacterie kan stikstof uit de (bodem)lucht binden en zo het gewas van extra stikstof voorzien. Per hectare kan gemiddeld 30 a 40 kg N (110 a 150 kg KAS) worden bespaard, bij een gelijkblijvende opbrengst.

Met VIXERAN bereik je:

Als de hoeveelheid stikstof die je een gewas kunt geven te laag is voor een optimale groei, kan Vixeran worden ingezet boven op de stikstofgift. Zo wordt dan een extra opbrengst verkregen. Vixeran is robuust en makkelijk in het gebruik. De bacterie is vorstbestendig, al werkzaam bij een lage temperatuur en levert het gewas stikstof op drie niveaus: de bladeren, de wortels en de rhizosfeer. Vixeran pas je eenvoudig toe, vroeg in het seizoen, in het zich ontwikkelende gewas. In bijna alle gevallen kan je Vixeran gewoon combineren met een reguliere gewasbespuiting.

Met de huidige kunstmestprijzen zorgt Vixeran voor een aantrekkelijke kostenbesparing per hectare. En je bent meteen ook duurzaam bezig: minder uitspoeling van stikstof en een lagere CO2 footprint van je gewas, omdat door de besparing op kunstmest voor de productie hiervan minder energie nodig is. 

Meer informatie over Vixeran, opbrengstresultaten en het exacte advies voor toepassing is te vinden onder de verschillende onderdelen van deze website. 

Vixeran wat is het

Vixeran: Wat is het?

Vixeran is een natuurlijk product op basis van de unieke bacteriestam Azotobacter ..

Vixeran resultaten

Vixeran: Resultaten

In granen (tarwe en gerst) is zeer veel ervaring opgedaan met de toepassing van ..

570x320_bnl_vixeran_advies.jpg

Vixeran: Advies

Vixeran kan in alle gewassen worden gebruikt om de stikstofvoorziening ..