Appel

Gewasbescherming in appel

Gewasbescherming in appels

U weet als geen ander hoe belangrijk het is om een hoogproductieve appelteelt te hebben met vruchten van een gave kwaliteit. Binnen Syngenta is de expertise aanwezig om u hierbij te helpen. Samen kunnen we niet alleen een mooie appel telen, maar ook een appel met volledige markttoegang.

De eerste uitdaging in de teelt is om ervoor te zorgen dat voldoende bloemen appels worden. Vervolgens zal het worden blootgesteld aan verschillende schimmels zoals schurft en meeldauw. Niet alleen wij, maar ook de fruitmot lust graag een appel, Affirm kan hier een goede oplossing in bieden. Aan het einde van de teelt moeten de vruchten optimaal beschermd worden tegen bewaarziekten zoals botrytis. Hieronder ziet u het groeischema van een appelboom. 

Appel

Schimmels

Uw vrucht wordt blootgesteld aan verschillende schimmels zoals schurft en meeldauw. Wij geven u de tools om uw teelt hier tegen te beschermen. Deze middelen hebben de kracht om uw appels te beschermen met behoud van volledige markttoegang.

Neonectria

Bewaarziekten

Onder de verzamelnaam bewaarziekten schuilen veel schimmelziekten. Enkele voorbeelden van typische bewaarziekten zijn: Botrytis, Gloeosporium, Nectria, Monilinia en Penicillium.

Insectenbestrijding

Insecten

Insecten zijn een veelvoorkomend probleem in de fruitteelt. Wij helpen u met schade te voorkomen, niet allen door te bestrijden maar ook door de balans te herstellen.

Appel

Groeiregulatie en meer

Hieronder valt alles wat niet direct een ziektebestrijding heeft. Zoals vruchtzetting tijdens de bloeiperiode, verbeteren van schilkwaliteit en het overkomen van vorstschade tot het weerbaarder maken van de plant.