Bij op bloem

Operation Pollinator

Met Operation Pollinator levert Syngenta een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de voedselvoorziening en nestelgelegenheid van bestuivers. Samen met telers zaaien we bloemstroken in...

Bestuivende insecten zijn heel belangrijk

Ruim tachtig procent van de gewassen in Europa wordt bestoven door insecten. Iedereen is er bij gebaat de honingbij, wilde bij en andere bestuivende insecten te beschermen. Wij investeren daarom in onderzoek en projecten om de gezondheid van de bij en andere bestuivers te verbeteren. 

Syngenta legt samen met boeren en telers bloemstroken aan om bijen en andere bestuivers te voorzien van voedsel

Biodiversiteitsstroken in de Benelux

Met Operation Pollinator leggen wij samen met boeren en telers bloemstroken aan om bijen en andere bestuivers te voorzien van voedsel.

Bestuiver op phacelia

Operation Pollinator - hoe het begon

Biodiversiteit is een belangrijk onderwerp voor ons allemaal. Syngenta startte in 2004 al 'Operation Bumblebee', een project om biodiversiteit - speciaal voor bestuivende insecten - te bevorderen.

Klaprozen in een bloemenstrook

Bloemzaadmengsel samenstelling

De samenstelling van een bloemzaadmengsel moet een combinatie zijn van grassen en bloemen. Dit zorgt voor een aantrekkelijk en gevarieerd voedselaanbod.

Zakken bloemzaad voor biodiversiteitsstroken

Zaaien en onderhoud

Wanneer je bloemstroken gaat of wil gaan zaaien zorg dan voor juiste omstandigheden, zowel tijdens zaai of het onderhoud daarna.