Elatus era is consistent onder alle omstandigheden header banner

Consistent

Meerjaren resultaten ziektebestrijding op o.a. Septoria en roesten en resultaten

Een graangewas dat niet is behandeld met fungicide kan worden aangetast door roesten en Septoria. Dit geeft een opbrengstverlies dat op kan lopen tot 5 ton per hectare.

ELATUS® Era geeft een langdurige preventieve en curatieve bescherming, waardoor het blad beter groen blijft voor een optimale opbrengst. Het middel bestrijdt zowel schimmelsporen die op het blad komen en ontkiemen als ook in het blad aanwezige schimmeldraden.

Veilig, betrouwbaar en extra gebruiksgemak

ELATUS Era is vele jaren op de proef gesteld onder uiteenlopende omstandigheden. Het product heeft zich bewezen afgelopen jaren bewezen als zeer effectief tegen (gele)roest en Septoria.  Onder allerlei omstandigheden op diverse rassen. Niet voor niets is Elatus Era het meest gebruikte product in Nederland.

Tarwe meeropbrengst ELATUS Era

Al deze proeven laten zien dat ELATUS Era:

  • een goede en vaak hogere opbrengst geeft in vergelijking met de referentieproducten. Dit kunt u zien in de grafiek met de resultaten van alle proeven in Nederland over de afgelopen 3 seizoenen. In 72% van alle gevallen geeft ELATUS Era de hoogste opbrengst, gemiddeld 170 kg/ha meer.
  • geen gewasschade geeft
  • goed mengbaar is met andere producten (zoals met insecticiden tegen bladluis of graanhaantje)
  • zeer snel regenvast is (al na 1 uur)
  • makkelijk en handig in het gebruik is door de dosering van 1 l/ha optimaal geformuleerd is en zo goed in de waslaag van het blad wordt opgenomen en herverdeeld dat zélfs bij watervolumes van 150-250 l/ha de werking goed blijft. U kunt dus in minder tijd meer hectaren behandelen! En dit zonder in te leveren op zekerheid of kwaliteit.
Septoria in onbehandeld 30 dagen na infectie gefotografeerd

Septoria in onbehandeld

Septoria in onbehandeld, 30 dagen na een infectie gefotografeerd. Het bladweefsel is zwaar aangetast en de fotosynthese en het transport van suikers naar de aar wordt ernstig gehinderd.

Septoria 4 dagen na infectie behandeld met Solatenol

Septoria behandeld met SOLATENOL™

Septoria 4 dagen na een infectie behandeld met SOLATENOL (75 gram/ha) en na 30 dagen gefotografeerd. Het bladweefsel is nog prachtig intact en kan zorgen voor een maximale productie.

Roest in onbehandeld 5 dagen na infectie gefotografeerd

Roest in onbehandeld

Roest in onbehandeld, 5 dagen na een infectie gefotografeerd. In rap tempo groeien schimmeldragen door het blad en vernietigen ze het bladweefsel.

Roest preventief behandeld met SOLATENOL

Roest preventief behandeld met SOLATENOL

Roest preventief behandeld met Solatenol (75 gram/ha) en na 5 dagen gefotografeerd. Het bladweefsel is volledig vrij van aantasting.

Hoog rendement op elk graanperceel

ELATUS Era zorgt voor een maximale opbrengst op elk tarwe- en gerstperceel. Zo behaalt u het hoogst mogelijke rendement. Meer informatie over ELATUS Era vindt u in onze brochure.

Heeft u vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!