Houd het water schoon!

Gewasbescherming
Remdry

Veel voorjaarsbloeiers, zoals tulpen worden momenteel geplant. Voor het planten geven we via de bolbehandeling een goede bescherming tegen ziekten mee. Middelen die hierbij gebuikt worden, mogen niet in de sloot terecht komen. 

Er is bij het planten echter een verhoogd risico op emissie bij bijvoorbeeld tulpen die minder goed in de huid zitten. Om zo goed als het kan te voorkomen dat de huiden, ook wel hoedjes genaamd weg kunnen waaien moeten de bollen voldoende vochtig worden geplant. Een goede timing tussen bolbehandeling d.m.v. het dompelen / douchen en planten is dan cruciaal. Bij het schuimen worden de bollen veelal voor het planten nog even vochtig gemaakt. Let bij het nogmaals bevochtigen van de bollen er goed op dat er geen emissie plaatsvindt. Vang restvloeistof op en probeer restvloeistof zo goed mogelijk op te maken. Restvloeistof mag niet meer over het land worden gereden. 

Veel telers hebben al geïnvesteerd in een systeem, zoals bijvoorbeeld de Remdry om de restanten op een duurzame manier te verwerken. Ben je hierin ook geïnteresseerd kijk eens op de website van de Remdry en toolboxwater