BASF, Syngenta en Arisa nemen de volgende stap om de arbeidsnormen in de Indiase groentezaadsector te verbeteren.

Over Syngenta
Persbericht Wish

BASF, Syngenta en Arisa hebben de eerste fase van hun gezamenlijke project Wage Improvements in Seed Hybrids (WISH) afgerond. Het project richt zich op de verbetering van arbeidsnormen in de Indiase groentezaadsector, met name kinderarbeid en naleving van minimumlonen.

In de eerste fase werd een baseline onderzoek uitgevoerd naar kinderarbeid en minimumlonen, onafhankelijk geanalyseerd door Global Research en MV Foundation. Uit het onderzoek kwamen twee leerpunten naar voren: kinderarbeid is nog steeds een groot probleem, verbonden met de naleving van het minimumloon en er is inconsistentie in de naleving van minimumlonen in Karnataka en Maharashtra.

In de tweede fase zal het project zich richten op het verhogen van bewustzijn, capaciteitsopbouw, betrokkenheid van stakeholders en belangenbehartiging. Ook wordt de verbetering van de berekening van productiekosten nagestreefd, evenals naleving van minimumlonen in de particuliere sector. Het projectteam beoogt concrete veranderingen door te voeren tegen 2025.

Lees het volledige persbericht in het Engels of Nederlands. Het volledige rapport over fase 1 is te lezen op de website van Arisa.