“Ik ben ontzettend trots dat ik bij zo’n grote speler mag werken.”

Over Syngenta
Collega Bram is blij dat hij bij Syngenta werkt

Met zaden, stekken en jonge planten helpen we telers over de hele wereld om de beste groenten, bloemen en planten te telen. Collega's Jan (26), Bram (26) en Debbie (27) werken er elke dag hard aan om dit goed te laten verlopen, elk in hun eigen rol. Jan werkt in de groenten, Bram en Debbie in de bloemen. “Ik ben ontzettend trots dat ik bij zo’n grote speler mag werken.”

Jan, Bram en Debbie raden het iedereen aan om bij Syngenta binnen te lopen. “Het is een ongelooflijk grote speler, ik ben ontzettend trots dat ik hier mag werken”, zegt Jan. “En het is een hele dynamische organisatie, die ook internationaal kansen biedt”, vult Bram aan. “De tuinbouw heeft niet altijd een positief imago, maar dat is niet terecht. Het is absoluut geen simpele business, maar een moderne innovatieve sector die behoefte heeft aan jonge professionals."

Hieronder lees je waarom deze collega's werken bij Syngenta zo tof vinden.

J‍an: 'Het voordeel van een grote organisatie is dat je veel kanten op kunt'

Jan is sinds een half jaar Operations Lead Trait Introgression bij Syngenta in Enkhuizen. Vanuit die functie is hij verantwoordelijk voor het operationele gedeelte van het inkruisen van nieuwe eigenschappen in bestaande groenterassen. “We combinerende beste kwaliteiten van verschillende groenterassen en creëren zo een nieuw en beter ras”, licht Jan toe.“Ik zet het proces op dat ervoor moet zorgen dat het inkruisen zo optimaal mogelijk kan plaatsvinden.” Daarnaast geeft hij leiding aan het bestuivings- en zaadschoningsteam. “Ik heb veredeling altijd al heel boeiend gevonden en heb bewust voor de groene kant gekozen tijdens mijn opleiding biotechnologie.” Voor zijn afstudeerstage kwam hij bij Syngenta terecht, waarna hij als assistent veredelaar bij het bedrijf mocht blijven werken. “Dat heb ik vierenhalf jaar gedaan, totdat ik afgelopen jaar een mooie stap mocht maken naar mijn huidige functie. Dat is toch het voordeel van een grote organisatie, waarin je heel veel kanten op kunt."

Bram: 'Tuinbouw is geen simpele business maar juist super innovatief '

Bram werkt in het Westland, waar hij Process Improvement Lead is binnen de bloementak van het bedrijf. Na zijn master ‘Sustainable Business & Innovation’ ging hij bij Syngenta aan het werk, waar hij zich nu bezighoudt met projectmanagement. In feite zoekt hij voortdurend naar manieren om de processen op de locatie in De Lier verder te verbeteren. “Op een productielocatie zijn heel veel datastromen. Ik maak onder andere voor alle collega’s inzichtelijk hoeveel arbeid we in de productie steken, hoeveel uren daaraan worden besteed en hoeveel trays er worden verwerkt. Ook kijk ik bijvoorbeeld als we onze arbeidsprocessen willen automatiseren, wat dat kost en wat dat oplevert. En ik werk momenteel aan een klimaatplan voor heel Syngenta Nederland. Een hele veelzijdige baan dus, die elke week weer anders is. En ik krijg heel veel vrijheid om zelf te kiezen waar ik mijn tijd aan besteed, dat maakt dit werk wel heel uitdagend en aantrekkelijk voor mij.”

Debby: 'Er heerst een hele open sfeer binnen het bedrijf'

Debbie werkt op dezelfde locatie als Bram. Ze is Marketing Communication Specialist en richt zich vooral op eenjarige planten uit zaad en potplanten. “Ik zorg voor input voor social media, maak de productcatalogi, ontwerp uitingen voor vakbladen en online media en bied ondersteuning bij evenementen.” In 2021 klopte Debbie als stagiair bij Syngenta aan, in 2023 trad ze fulltime in dienst. “Ik had nooit gedacht dat ik in de tuinbouw terecht zou komen”, lacht ze. “Ik kom uit het Westland, maar wilde eigenlijk zo snel mogelijk dat gebied uit. Dat kwam vooral doordat ik heel weinig van de tuinbouwsector wist en ik dacht dat hier voor mij geen kansen zouden liggen. Maar omdat mijn broers wel in de sector actief zijn, leerde ik de tuinbouw steeds beter kennen en ben ik toch bij Syngenta aan de slag gegaan.” Direct al tijdens haar stage kreeg Debbie het gevoel deel uit te maken van het team. “Er heerst een hele open sfeer binnen het bedrijf, een sfeer waarin je jezelf kunt zijn en ook overal bij wordt betrokken. Dat maakte dat ik mij hier snel thuis voelde.”

Bram onderschrijft dat. “Ik heb totaal geen moeite gehad om hier mijn draai te vinden. Van een strakke hiërarchie is geen sprake, medewerkers en management zitten aan dezelfde lunchtafel. We maken dan wel deel uit van een grote internationale organisatie, maar de verschillende vestigingen zijn bijna bedrijven op zich. Daardoor zijn de lijnen kort en kun je altijd snel schakelen.” Daar komt bij dat er veel tijd wordt gestoken in loopbaanbegeleiding, vult Jan aan. “Medewerkers krijgen de kans om zich te ontwikkelen en zelf te bepalen welke richting zij op willen. Daarbij kun je ook trainingen krijgen als dat voor jouw ontwikkeling nodig is en word je op ieder vlak ondersteund.” Debbie: “Er wordt gekeken naar jouw potentie en vervolgens word je gestimuleerd om daar meer mee te doen.”

Lees het artikel in KAS Magazine. Foto credits: Jacco Strating