Syngenta opent servicecentrum voor biologische zaaizaadbehandeling

Zaaizaadbehandeling
Seedcare Servicecentrum

Voor de ontwikkeling van nieuwe methoden en groene middelen om toe te passen voor biologische zaaizaadbehandeling heeft Syngenta een speciaal servicecentrum in het Duitse Maintal geopend.

Het nieuwe servicecentrum maakt onderdeel uit van het Seedcare Instituut. Daarvan exploiteert Syngenta er wereldwijd inmiddels achttien, met in totaal zo'n 120 experts die werken aan de ontwikkeling van biologische behandeling van zaaizaden. De gewasbeschermingsfabrikant ziet dit als basis voor een gezonde gewasontwikkeling.

Directeur Jonathan Brown van de Seedcare-groep van Syngenta wijst erop dat het servicecentrum zich vooral gaat richten op nieuwe technologieën om biologische gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken voor zaaizaadbehandeling. Het doel is om een uitgebreid portfolio aan biologische oplossingen op de markt te brengen.

Bij de biologische zaaizaadbehandeling ligt de focus op het beginstadium van de plantengroei. De toepassing moet jonge planten onder meer beschermen tegen bodemziekten en -plagen, maar ook de beschikbaarheid van voedingsstoffen aan het begin van de groei van een gewas. Voor de zaaizaadbehandeling wordt, naast groene gewasbeschermingsmiddelen, ook gebruikgemaakt van biostimulanten.

Lees meer over:

Zaaizaadbehandeling

Biologische gewasbescherming