Onze uien-experts | Syngenta Nederland

You are here

Maak kennis met de uien-experts!

Zij zetten zich in voor de uienteelt

Kees Jacobs: specialist met jarenlange, brede ervaring

Kees Jacobs, uien-expert
Kees werkt sinds 1 februari 2017 als Sales & Technical Crop Advisor voor uienzaden in Nederland. 

Wat is er leuk aan je werk en waarom doe je dit met plezier? Ik was op zoek naar een stuk specialisatie en dat heb ik nu bij Syngenta Seeds gevonden door mij bezig te kunnen houden met een gewas, namelijk uien! Ik heb ruim 25 jaar ervaring opgedaan in de teelt, onderzoek & advisering van diverse land- en tuinbouwgewassen. Deze brede ervaring helpt mij om alle facetten van de teelt goed in beeld te hebben. Daarbij kan ik mij geheel focussen op de uienteelt om daarin het meest optimale naar boven te halen!

Hoe kijk je naar de toekomst? Ik zie de toekomst zonder meer positief in! De ui is een van de meest geconsumeerde groenten ter wereld en met het groeien van de wereldbevolking en tevens het groeien van de levensstandaard in Azië en Afrika, groeit ook de behoefte aan uien. Dit zal voor een deel daar lokaal geteelde uien zijn, echter om aan de gehele vraag te kunnen voldoen zullen dat voor een belangrijk deel ook Nederlandse uien zijn! Nederland heeft als uienproducerend land een aantal grote voordelen, denk daarbij aan:

  • Gunstig klimaat
  • De beste landbouwgronden ter wereld
  • Hoogstaande kennis en expertise van de teelt en verwerking van uien
  • Hoge sorteer- en verpakkingscapaciteit
  • Exporteurs met toegang tot meer dan 100 landen
  • Goede auto- en vaarwegen, goede havenfaciliteiten
  • En natuurlijk!! Goede Syngenta uienrassen die uitblinken in kwaliteit, denk daarbij aan kenmerken als hardheid, huidvastheid en spruitrust!

Neem contact op met Kees: 0657312075 of [email protected]

Michiel van Mol: jong vertegenwoordigd met een aanstekelijke passie voor de sector

Michiel van Mol, uien-expert
Michiel werkt sinds 2014 als Sales and Technical Crop Advisor voor Spruitkool in Nederland en Uien in Zuid-West Nederland en België.

Wat is er leuk aan en waarom doe jij het(met plezier)? Tijdens mijn werkdagen ben ik veel in de teelt en bij de telers. Je leert de uitdagingen van de teelt kennen en weet wat de telers zoeken in een ras. Ik probeer in deze behoefte te voorzien met de rassen waar Syngenta over beschikt en de kennis die ik ieder jaar opbouw. Daarnaast deel ik met de collega’s zoveel mogelijk relevante informatie over de teelt en vanuit de bron, zodat wij met z'n allen de juiste beslissingen kunnen maken voor de toekomst. Het mooie aan mijn werk vind ik enerzijds het vele contact met de telers en de teelt en anderzijds het vertegenwoordigen van de teelt binnen het bedrijf.

Hoe kijk je naar de toekomst? Ik zie de toekomst positief tegemoet. Er komen tal van uitdagende ontwikkelen aan en het lijkt me mooi op hieraan mee te werken.

Neem contact op met Michiel: 0657570352 of [email protected]