Syngenta investeert in R&D en productie van groentezaden in Enkhuizen

Over Syngenta

Syngenta kondigt vandaag een investering aan van ruim 21 miljoen EUR in haar vestiging in Enkhuizen. De onderneming zal een nieuw R&D Technology Center voor groentezaden oprichten en zal haar huidige productiefaciliteiten moderniseren. Deze beslissing maakt een onderdeel uit van een gefaseerd meerjarig programma van Syngenta om te investeren in haar activiteiten in hoogwaardige groentezaden. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in 2017.

“Onze investering in Enkhuizen komt tegemoet aan de stijgende vraag wereldwijd naar groentezaden.” Zegt David Morgan, Hoofd Groentezaden bij Syngenta. “De nieuwe onderzoeks- en productiefaciliteiten worden uitgerust met de modernste technologie en zullen onze innovatiekracht in mondiale markten voor kool, sla, spi-nazie, tomaat en paprika nog vergroten.”

Peter Acda, Hoofd van de vestiging in Enkhuizen, zei: “Deze investeringsbeslissing benadrukt het grote strategische belang van de vestiging in Enkhuizen voor onder-zoek naar en productie van groentezaden. De infrastructuurwerken zullen zorgen voor nieuwe kassen, groeikamers en productiemogelijkheden.”

Enkhuizen is Syngenta’s grootste vestiging voor groentezaden wereldwijd en stelt meer dan 550 werknemers te werk. Het bedrijf kent een lange geschiedenis in de streek die teruggaat tot de oprichting van Sluis & Groot in 1867 in het naburige An-dijk. Sindsdien groeide de onderneming uit tot een van de belangrijkste spelers in de zaadveredelingsindustrie. Vandaag biedt Syngenta in Nederland aan meer dan 800 medewerkers vaste werkgelegenheid in zeven vestigingen. Midden 2017 viert de onderneming haar 150-jarig bestaan in Nederland.