Demoboerderij Interra
Het Interra Farm Network
Het Interra Farm Network is een netwerk van demoboerderijen in Europa en Afrika. We werken hierin samen met vooruitstrevende telers, lokale overheden en wetenschappelijke instituten. We tonen dat productieve, intensieve landbouw mogelijk is, terwijl er rekening wordt gehouden met de biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. Door middel van demonstraties en trainingen op de demoboerderijen willen we de introductie van innovatieve oplossingen voor een duurzame landbouw vergemakkelijken. Op dit moment telt het netwerk acht demoboerderijen in België, Portugal, Polen, Tsjechië, Italië, Hongarije en Marokko.
Familie Jolly
In de Benelux is een Interra Farm gevestigd in Ittre, België. Dit bedrijf is in 1985 opgericht door Ferdinand Jolly, inmiddels runnen vader en zoon Christoph de boerderij samen. De boerderij telt 322 hectare. Ferdinand en Christophe Jolly zijn vooruitstrevende telers die trachten productiviteit te combineren met bescherming van natuurlijke rijkdommen. Hierbij ligt de nadruk op het verbeteren van de biodiversiteit.
Naast de vele gewassen die er op de boerderij geteeld worden, heeft de Jolly-boerderij mooie resultaten geboekt in het verhogen van de biodiversiteit.
Gewassen

Interra Rapport 2019
Syngenta werkt aan verschillende duurzaamheidsprojecten. Die brengen we samen en testen we in de praktijk op onze Interra boerderij in Ittre, België. Klik op de link om het rapport met de projecten en resultaten in 2019 te downloaden.
Onze plannen voor 2020
In 2020 willen we het volgende bereiken:
- Aandacht voor biodiversiteit, als zeer belangrijke schakel in duurzame landbouw;
- Opbrengstvergelijking tussen de teelt van biologische granen en conventionele granen;
- Maximais concept;
- Het Green Cover Crop-concept laten zien;
- Verschillende herbicidebehandelingen in maïs vergelijken; conventionele onkruidbestrijding vergelijken met rijbespuitingen en schoffelen
- Doorgaan met het organiseren van bezoeken voor een breed scala aan interne en externe belanghebbenden;
- Invloed van bodembewerking en zaaddichtheid van wintertarwe en wintergerst op opbrengst, onkruidbestrijding en disease management;
- Hulp om oppervlaktewaterverontreiniging te voorkomen;
- Bevorder driftverminderingsmetingen met praktische hulpmiddelen;
- Precisielandbouw bevorderen als onderdeel van duurzaam gebruik van PPP.
- Agroforestry
- Investeren in een Closed Transfer System van verpakkingsmateriaal.
Bezoek onze demoboerderij!
De demoboerderij in Ittre is geopend voor geïnteresseerden. Heeft u interesse in een rondleiding van één van de specialisten van Syngenta, New Holland, ICL of de teler u te woord staat? Neem dan contact op met: Edward Vander Linden ([email protected]) of Christian Walravens ([email protected]).
Samenwerking New Holland, ICL en Syngenta
Sinds begin 2015 werken Israel Chemicals Ltd (ICL), New Holland en Syngenta samen op de Interra Farm van Ferdinand en Christophe Jolly om stappen te zetten op het vlak van duurzame, intensieve landbouw. Alle partijen vinden het belangrijk dat meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen op een verantwoorde manier gebruikt worden en er zorgvuldig omgegaan wordt met natuurlijke hulpbronnen. En het ondersteunen van Ferdinand en Christophe Jolly in het kunnen blijven telen van gewassen van hoge kwaliteit terwijl er duurzaam omgegaan wordt met de omgeving waarin zij produceren.
ICL heeft op het bedrijf van de familie Jolly gecoate (gecontroleerd vrijkomende) meststoffen geïntroduceerd in de aardappelen- en aardbeienteelt. Gecoate meststoffen zijn NPK granules die een coatingslaag hebben waardoor de nutriënten geleidelijk vrijkomen. De voordelen hiervan zijn dat er beduidend minder nutriënten uitspoelen, de plant gedurende de groeifase een continue en constante nutriëntenaanvoer heeft en dat er slechts één toediening nodig is.
New Holland heeft in Ittre een stukje hoogtechnologisch materiaal toegevoegd aan de trekker in de vorm van een autobesturing GPS-systeem. Dit autobesturingssysteem maakt gebruik van het New Holland RTK netwerk om 2 cm nauwkeurig werk af te leveren.
Een andere techniek die op deze boerderij geïntroduceerd is, is de Heliosec. Dit is een eenvoudig hulpmiddel om water, met daarin restanten van gewasbeschermingsmiddelen, op te vangen. Zon en wind verdampen water en de reststoffen blijven achter in de Heliosec, die vervolgens zorgvuldig afgevoerd kunnen worden.