Luis in suikerbiet bestrijden kan met Karate Zeon

Insectenbestrijding in suikerbieten

Insectenbestrijding in suikerbieten

Het op tijd bestrijden van insecten in uw bietengewas is essentieel om uw opbrengst te garanderen

Bladluizen:

Bladluizen zorgen in veel gewassen voor problemen. Ze kunnen zuigschade veroorzaken, maar het grootste probleem is dat sommige luizen virussen overbrengen. Bijvoorbeeld het bietenvergelingsvirus. Wat zijn de meest voorkomende luizen in de suikerbieten? Dat zijn de Groene perzikluis (Myzus persicae) en de Zwarte bonenluis (Aphis fabae). De groene perzikluis is zeer schadelijk vanwege het overbrengen van het bietenvergelingsvirus. De zwarte bonenluis veroorzaakt vooral zuigschade. Bestrijden van deze luis is pas nodig als op 50% van de planten meer dan 30 luizen voorkomen.

Wat kunt u doen tegen bladluizen? Een bestrijding met Afinto 0,14 kg/ha geeft een goede bladluisbestrijding.

Trips:

Akkertrips (Trips angusticeps) is een 1 mm lang insect met smalle vleugels waaraan een rand van haren zitten. De akkertrips is donkerbruin tot zwart van kleur en heeft verdikte poten. De schade van akkertrips bestaat uit talrijke prikken in het bietenblad, waaruit na enige tijd kleine vlekken aan de onderkant van het blad ontstaan. Daardoor ontstaat een zilverachtige weerschijn over het blad. Als de aantasting vroeg optreedt, dan kunnen de uiteinden van de bladeren afsterven, waardoor de bladeren omkrullen. De bietenplant blijft dan duidelijk achter in ontwikkeling.

Wat kunt u doen tegen trips? De aantasting is moeilijk te herkennen.Vermoedt u de aanwezigheid van trips, dan kunt u enkele bietenplantjes op de hand uitkloppen en kijken of er tripsen uitrollen. Zodra de schade zichtbaar is, voert u een gewasbespuiting uit met Karate Zeon.

Advies: Dosering: 0,05l/ha.

Waarom Karate Zeon?

  • Zeer effectief
  • Lage dosering per ha
  • Zacht voor het gewas