Kees en Trude

Maak kennis met de uien-experts!

Zij zetten zich in voor de uienteelt

Kees Jacobs: specialist met jarenlange, brede ervaring. Kees werkt sinds 1 februari 2017 als Sales & Technical Crop Advisor voor uienzaden in Nederland. 

Wat is er leuk aan je werk en waarom doe je dit met plezier? Ik was op zoek naar een stuk specialisatie en dat heb ik nu bij Syngenta Seeds gevonden door mij bezig te kunnen houden met een gewas, namelijk uien! Ik heb ruim 25 jaar ervaring opgedaan in de teelt, onderzoek & advisering van diverse land- en tuinbouwgewassen. Deze brede ervaring helpt mij om alle facetten van de teelt goed in beeld te hebben. Daarbij kan ik mij geheel focussen op de uienteelt om daarin het meest optimale naar boven te halen!

Hoe kijk je naar de toekomst? Ik zie de toekomst zonder meer positief in! De ui is een van de meest geconsumeerde groenten ter wereld en met het groeien van de wereldbevolking en tevens het groeien van de levensstandaard in Azië en Afrika, groeit ook de behoefte aan uien. Dit zal voor een deel daar lokaal geteelde uien zijn, echter om aan de gehele vraag te kunnen voldoen zullen dat voor een belangrijk deel ook Nederlandse uien zijn! Nederland heeft als uienproducerend land een aantal grote voordelen, denk daarbij aan:

  • Gunstig klimaat
  • De beste landbouwgronden ter wereld
  • Hoogstaande kennis en expertise van de teelt en verwerking van uien
  • Hoge sorteer- en verpakkingscapaciteit
  • Exporteurs met toegang tot meer dan 100 landen
  • Goede auto- en vaarwegen, goede havenfaciliteiten
  • En natuurlijk!! Goede Syngenta uienrassen die uitblinken in kwaliteit, denk daarbij aan kenmerken als hardheid, huidvastheid en spruitrust!

Neem contact op met Kees: 0657312075 of kees.jacobs@syngenta.com

Trude Zonneveld: Bekend met de uienteelt van huis uit. Sinds medio januari 2023, bekleedt Trude Zonneveld de functie van Technical Sales Representative uien en spruitkool.

Eigen pakket. Technical sales representative spruitkool en uien” staat er op haar visitekaartje. Trude Zonneveld is sinds een paar weken de nieuwe gewasspecialist bij Syngenta Seeds voor twee gewassen die zij al van huis uit kent. Op het ouderlijke akkerbouwbedrijf zijn spruitkool en 2-e jaars plantuien vaste waarden in het bouwplan naast consumptieaardappelen, suikerbieten, wintertarwe en mais. Trude groeide op in Gelderswoude in het Groene Hart en volgde de hbo- opleiding Tuinbouw en Agribusiness bij InHolland in Delft. Na haar afstuderen vond ze werk als adviseur akkerbouw en spruitkool in de Hoekse Waard bij CZAV. Haar agrarische achtergrond en werkervaring gaat ze inzetten voor Syngenta Seeds. De boerderij was tot nu toe haar uitvalsbasis en Trude is nauw betrokken bij de gang van zaken op het akkerbouwbedrijf. “En niet alleen in het weekend hoor”, lachte ze. “Maar ook doordeweeks. Net wat er speelt..

Hoe kijk je naar de toekomst? Ik zie de toekomst positief tegemoet. Er komen tal van uitdagende ontwikkelen aan en het lijkt me mooi op hieraan mee te werken.

Neem contact op met Trude: 0657570352 of trude.zonneveld@syngenta.com 

Ons uienassortiment

We bieden sterke rassen voor het lang bewaarsegment, waar huidvastheid, hardheid en spruitrust van groot belang zijn. Bekijk hier ons hele assortiment en vind uit wat Syngenta kan betekenen!

Klik hier!