Rassen op afstand beoordelen

PR09518, nieuwe rode paprika

Rassen op afstand beoordelen

We hopen dat jullie het goed maken!

Beste paprikateler,

We hoeven jullie niet uit te leggen dat het in de huidige situatie een hele uitdaging is om ons werk op een goede manier uit te voeren. Nu alle “niet-essentiële verplaatsingen” en persoonlijk contact sterk afgeraden wordt, worden we gedwongen om na te denken hoe we jullie, de telers op een creatieve manier kunnen bereiken en ondersteunen.

We maken hiervoor graag gebruik van de moderne technologie en proberen jullie via video’s van onze verschillende rassen inzicht te geven over de huidige status van bestaande en nieuwe rassen. Om voeling te houden met de lokale situatie van onze klanten, vragen we hen ook om ons filmpjes door te sturen, hierdoor kunnen we ons advies beter aanpassen aan de actuele toestand. Een aantal voorbeelden vinden jullie hieronder!

Daarnaast is het opvolgen van onze nieuwe proefrassen momenteel bijzonder moeilijk. We zijn dan ook heel dankbaar voor de klanten die ons hun feedback via een voorgedrukt beoordelingsformulier, video’s, telefonisch, ... bezorgen!

We begrijpen dat dit heel spannende en uitdagende tijden zijn voor elk van jullie. We helpen jullie graag waar het kan, aarzel niet om persoonlijk contact op te nemen met uw vertegenwoordiger voor advies en vragen.

We hopen dat deze situatie snel verbetert en we elkaar weer face to face kunnen spreken. In de tussentijd wensen we jullie veel geluk, succes en vooral een goede gezondheid!

Het Syngenta Paprikateam

Hoe staat het nu met onze rassen?

Gina

Dit seizoen wordt er op meer dan 200 hectare Gina geteeld. Vanaf de start van het seizoen heeft Gina een goeie plantopbouw gekend. Ondanks de donkere Februari-maand is de zetting netjes opgebouwd, zijn de eerste vruchten geoogst en beginnen de vruchten van het tweede zetsel soms al te kleuren. Gina beschikt over voldoende groeikracht, waardoor de opbouw van zetting in balans is. Kwalitatief staat Gina heel sterk, met vruchten die geen brandplekken bekenen, in tegenstelling tot andere rassen.

Nieuwe rassen

In rood, geel en groen werden nieuwe rassen geïntroduceerd die nu ieder op zo’n 15 ha commercieel geteeld worden. We zijn zeer blij met de positieve start die deze rassen gemaakt hebben vanaf de start van het seizoen, jullie zullen hier ongetwijfeld nog meer van gaan horen!

Boture (PR07473)

Dit ras kenmerkt zich door een generatieve inslag, waardoor we een gemakkelijke opbouw van vruchten zien aan de plant. Verder heeft het een vruchtgewicht dat heel constant over het seizoen verloopt van 170-180 gram.

Kalvijn (PR09518)

Kenmerkend aan dit ras is dat het een hele constante vruchtaanmaak heeft. Door de groeikracht blijft het vruchtgewicht het hele seizoen vrij constant rond 180 gram. Dit ras leent zich dus uitermate goed voor de verpakkingen (stoplicht). Door het hoge aantal vruchten en het constante vruchtgewicht geeft dit ras een erg hoge eindproductie.

Presto (Y08385)

Deze nieuwkomer in geel heeft afgelopen jaar laten zien dat het in het tweede deel van het seizoen op vruchtgewicht een overduidelijk verschil maakt. Het heeft een generatieve inslag, waardoor het onder licht-arme periodes toch makkelijk zetting geeft. De groeikracht zorgt ervoor dat het vruchtgewicht door de zomer heen voldoende hoog blijft, tot 20-30 gram zwaarder dan de huidige rassen in de markt, en toch voldoende groei blijft behouden. Dit resulteerde in een zeer hoge eindproductie.

Meer informatie over onze rassen vindt u HIER.