Calaris met terbutylazine voor de beste aanpak gladvingergras

Gladvingergras bestrijden doe je zo!

Calaris: het basismiddel tegen onkruiden in maïs en uitstekend tegen gladvingergras

Calaris® bestrijdt een breed scala aan onkruiden en grassen (waaronder hanepoot, gladvingergras en straatgras). Calaris bevat 2 werkzame stoffen, namelijk mesotrione en terbutylazine. Mesotrione wordt voornamelijk via de bladeren opgenomen en heeft ook een bodemwerking. Terbutylazine heeft vooral een bodemwerking en versnelt en versterkt de werking van mesotrione. Daarnaast is het essentieel voor de bestrijding van ooievaarsbek. De beide stoffen vullen elkaar dus uistekend aan én versterken elkaar. Hier geldt dus 1 + 1 = 3. Hierdoor bestrijdt Calaris onkruiden beter, langduriger en sneller. Dit maakt Calaris tot een uniek, robuust en breedwerkend middel.

Calaris inzetten bij gladvingergras - waar moet u op letten? 

Gladvingergras is niet meer te bestrijden als het te groot is geworden. Voor een optimale bestrijding moet maximaal gebruik worden gemaakt van de contactwerking op klein onkruid in combinatie met de bodemwerking tegen nakiemers. Dit betekent dus vroeg spuiten (2-3 blad maïs) en combineren van middelen. Voeg daarvoor aan Calaris extra Callisto® of tembotrione toe. 
Een andere mogelijkheid is het uitvoeren van 2 bespuitingen: een voor-opkomst toepassing met bodemherbiciden gevolgd door een na-opkomst bespuiting met bijvoorbeeld Calaris of Callisto of het inzetten van twee na-oplomst toepassingen.
Let op: het inzetten van een bodemherbicide combineert niet met het zaaien van een vanggewas tegelijk met de maïs of bij inzaaien op kniehoogte. Hieronder ziet u het uitgebreid advies voor 2022 gevisualiseerd in een beslisboom, rekening houdend met de verplichting van een vanggewas. Klik op het plaatje om te downloaden. 

Gebruiksgemak en minder middelen nodig in de mix

Calaris maakt de onkruidbestrijding gemakkelijker en veiliger. U kunt op elk moment, na opkomst van de maïs, op elk perceel en in elke onkruidsituatie Calaris inzetten. Door de snelle en brede werking van Calaris kunt u met minder middelen in de mix volstaan. Dus minder lege verpakkingen. Kortom gemak en flexibiliteit verenigd in één product.

Onkruidbestrijding in maïs

Bewezen en betrouwbaar middel, op ongeveer 50 % van het maïsareaal ingezet

Calaris is het basismiddel tegen onkruiden in maïs. Calaris wordt op ongeveer 50% van het hele maïsareaal ingezet met een zeer hoge tevredenheid onder de gebruikers. In een speciaal uitgevoerd

tevredenheidsonderzoek over onkruidbestrijders in de maïs scoort Calaris als allerbeste.
De gebruikers vinden namelijk dat Calaris:

  • zeer veilig voor het gewas is 
  • veilig te gebruiken is in combinatie met een vanggewas
  • een zeer snelle werking heeft
  • een goede duurwerking heeft
  • zeer gemakkelijk en flexibel inzetbaar is
  • van alle middelen het meeste waar voor z’n geld gaf

Als u Calaris heeft gebruikt weet u dit alles al. Wanneer u dit nog niet heeft gedaan dan is ons advies simpel: maak het uzelf gemakkelijk én Gebruik Calaris en klaar is Kees!

Wanneer de maïs onkruidvrij is gemaakt, moet deze ook onkruidvrij blijven. Calaris is ook hier een kanjer. Dit komt door de werkzame stof terbutylazine. Deze zorgt voor extra bodemwerking.