geoxe
Geoxe

Met Geoxe behoort Botrytis tot het verleden!

Vooral in de donkere en vochtige maanden van het jaar loopt de ziektendruk in de sierteelt snel op. Een kwalitatief goede bloem of plant vermarkten is steeds weer een uitdaging. Met de komst van Geoxe dragen we ons steentje bij in de oplossing. Geoxe is een fungicide op basis van de actieve stof fludioxonil behorend tot de chemische groep van de phenylpyrroles. Een actieve stof met een sterke werking op botrytis en een goede nevenwerking op diverse bladvlekkenziekten.  

Wat doet Geoxe?

Fludioxonil is een sterk preventieve actieve stof die de waterhuishouding van de sporen ontregeld. Zodra fludioxonil in contact komt met de schimmelsporen, wordt de osmoseregulatie in de cel voorkomen en nemen de sporen zeer snel water op totdat ze uiteindelijk uit elkaar barsten. De kieming van de schimmelsporen wordt zo direct op het bladoppervlak verstoord en voorkomt nieuwe infecties.

Geoxe in gebera

Langdurige bescherming

Geoxe werkt uitstekend als het gewas goed bedekt is. Fludioxonil werkt vooral preventief en wordt zeer snel opgenomen door de waslaag van de plant. Er vindt geen herverdeling in de plant plaats. Een goede bedekking van het gewas is belangrijk om een goede duurwerking te krijgen. Binnen een uur na het aanbrengen is Geoxe regenvast. Dit resulteert in een langdurige bescherming.

geoxe in boomkwekerij onder glas

Advies toepassing Geoxe in sierteelt gewassen

Geoxe bestrijdt primair Botrytis en heeft daarnaast een nevenwerking op bladvlekkenziekte. Het advies is om Geoxe vooral preventief in te zetten, dus als de omstandigheden in het gewas ideaal zijn voor Botrytis. De dosering van Geoxe is 0,5 kg/ha. Geoxe mag twee keer per jaar worden toegepast met een minimum interval van 10 dagen tussen de twee bespuitingen.

Geoxe Geranium

Met Geoxe behoort Botrytis tot het verleden!

  • Zeer goede preventieve werking op Botrytis
  • Brede werking tegen andere schimmelziekten
  • Zacht voor het gewas
  • Lange houdbaarheid bij de consument