Inssimo

Wat is Inssimo?

Inssimo is het eerste geregistreerde product voor chrysanten met een werkingsmechanisme dat de natuurlijke afweer van de plant activeert. Inssimo is toegelaten in de bedekte en onbedekte teelt van chrysanten. De beschikbare verpakking is een zakje met daarin 5 gram Inssimo wat overeenkomt met de dosering per 100 ltr. Afwegen is dus niet meer nodig!

Japanse Roest Chrysant

Voordelen Inssimo

• Verhoogt de natuurlijke afweer van chrysant
• Betrouwbare en bewezen effectiviteit
• Uniek werkingsmechanisme
• Veilig voor gewas en biologie

Syngenta Japanse Roest Chrysant Inssimo

Japanse roest in chrysant

Een aantasting van Japanse roest wordt door de plant herkend. In reactie op deze aantasting maakt de plant bepaalde afweerstoffen aan zoals bijvoorbeeld glucanase enperoxidas e. Deze antistoffen zijn in staat de celwanden van Japanse roest af te breken. De reactie van de plant op een preventieve toepassing van Inssimo zorgt voor een de plant te infecteren!

Advies Inssimo

Pas Inssimo uitsluitend preventief toe in een dosering van 5 gram per 100 ltr water waarbij maximaal 1000 ltr spuitvloeistof per hectare wordt gebruikt. Start de eerste bespuiting vanaf 7 dagen na het planten en herhaal deze toepassing na 7 dagen zolang als de ziektedruk aanwezig is. Wees voorzichtig met mengen, voer altijd eerst een proefbespuiting uit.

Inssimo activeert de natuurlijke afweer van de plant.

Inssimo is per eind oktober 2023 toegelaten voor de volgende gewassen:

afbeelding4.png