Palladium
Palladium tulp

Vuur in tulp

Voor de bestrijding van vuur in tulpen (Botrytis tulipae) geldt: voorkomen is beter dan genezen. Want als het gewas eenmaal is aangetast, kost dat opbrengst en is extra aandacht nodig om verdere uitbreiding tegen te gaan.

Palladium is een uniek product en bevat twee werkzame stoffen met twee totaal verschillende werkingsmechanismen. Hierdoor wordt de schimmel zowel preventief als curatief aangepakt. Fludioxonil ontregelt de kieming van de schimmelsporen en zorgt voor de lange preventieve werking. Cyprodinil daarentegen wordt opgenomen door de plant en ontregelt de aanmaak van het essentiële eiwit methionine in de schimmel en zorgt voor de actieve/curatieve doding.
Door de tweezijde werking heeft Palladium een betrouwbare bescherming van de tulpen onder hoge druk. De meest kritische fase met kans op infectie is vaak rond het koppen. Vanuit een tiental proeven blijkt dat Palladium solo erg goed werkt om Botrytis te voorkomen, te onderdrukken en na het koppen een uitstekende werking heeft tegen vuurstelen. Pas Palladium bij voorkeur toe rond het koppen bij een solo toepassing in een dosering van 0,35 kg/ha. Verhoog de dosering bij hoge druk / infectie kans naar 0,5 kg/ha.

Sierteelt / Gewassen, producten, expert center / prominent link