Vibrance | Syngenta Nederland

You are here

Verzeker uw opbrengst met Vibrance Duo

Vibrance Duo is een zaaizaadbehandelingsmiddel op basis van de werkzame stoffen: sedaxane en fludioxonil.  Door het aanbrengen van Vibrance Duo op uw graanzaden worden schimmels op en rond het zaad bestreden. Daarnaast zorgt een behandeling van Vibrance Duo dat uw graan sterkere en gezondere wortels krijgt waardoor u een meeropbrengst kunt behalen. Kom op deze pagina meer te weten over Vibrance Duo.

Werkingsspectrum in granen

Latijnse naam

Nederlandse naamsedaxanefludioxonil

Rhizoctonia spp.

Oogvlekken32

Michrodochium nivale

Sneeuwschimmel33

Tilletia caries

Steenbrand33

Ustilago tritici

Stuifbrand tarwe31

Ustilago nuda

Stuifbrand gerst20

Pyrenophora graminea

Strepenziekte22

Gaeumannomyces graminis

Tarwehalmdoder11

Fusarium spp.

Wortelrot03

3= Excelent 2= goed 1= zwak 0= geen

De werkzame stoffen van Vibrance Duo

Vibrance Duo is de combinatie van de nieuwe actieve stof sedaxane en fludioxonil. Sedaxane heeft als eigenschap dat het de beworteling van de plant stimuleert, waardoor deze meer voedingsstoffen en vocht uit de grond kan opnemen en daardoor sterker de winter in gaat. RootingPower noemen we dat. Daarnaast zorgt de combinatie tussen sedaxane en fludioxonil voor een excellente ziektebestrijding op zaad- en grondgebonden schimmels zoals fusarium en sneeuwschimmel. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat Vibrance Duo een ijzersterk fundament biedt voor een in potentie hogere opbrengst van uw graangewas.

Hoe werkt sedaxane?

Sedaxane behoort tot de groep van de pyrazole-carboxamiden (SDHI) en is speciaal ontwikkeld voor zaadontsmetting. Sedaxane is een actieve stof met een gemiddelde mobiliteit in de bodem. De actieve stof op het zaad wordt beperkt opgenomen door de wortelen en verdeelt zich op het zaad en in de grond rondom het zaad. Hierdoor worden schimmels op en rondom het zaad bestreden. Het remt de energievorming en de ademhaling.

Sedaxane

Hoe werkt fludioxonil?

Fludioxonil is een stof die actief is in de celwand, daar zorgt de actieve stof ervoor dat transport van stoffen door deze celwanden wordt geremd. Hierdoor wordt de vochtopname verminderd en de vorming van celwanden verstoord. Uiteindelijk wordt de cel vernietigd. Fludioxonil is niet systemisch maar wordt snel opgenomen door het kiemende zaad en groeit mee met het groeipunt. Zodoende worden ook inwendige schimmels aangepakt. Niet alle actieve stof wordt opgenomen. Er blijft voldoende rondom het zaad en de wortels achter om een goede...

fludioxonil