Spuittechniek hardfruit

Advies voor de beste spuittechniek in hardfruit

Hier vindt u uitgebreide knowhow over spuittechniek in hardfruit. Deze kennis is opgebouwd op basis van resultaten van uitgebreide R&D programma’s op diverse proef locaties door de jaren heen. Deze proeven omvatten veel onderzoek naar toepassingsmethoden in aardbeien om zo de spuitefficiëntie te verbeteren, minder water te gebruiken en drift te verminderen. Want onze ervaring is dat elk gewas aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengt.

Om optimale spuittechniek toe te passen, geven we u graag meer informatie over spuittechniek in hardfruit.

Gebruik spuittechnieken en juiste doppen

Vers, gezond en gevarieerd voedsel is een primaire levensbehoefte. Met onze oplossingen een optimale spuittechniek zorgen we voor minimale (ZERO) impact op onze omgeving met weerbare gewassen als resultaat. In hardfruit gebruiken we een traditionele spuit, met een venturidop en vergelijken deze met de neveldop. In de test worden deze vergeleken met verschillende ventilatorstanden.

Verschillen in de proef

Er zijn grote verschillen in productafzetting tussen de middelste en perifere bladeren. In de proef hebben we een middel gebruikt wat onder UV-licht oplicht. Als we hier foto’s van maken, kunnen we zien hoe goed het blad bedekt is.

Vergelijkingen

Als we de venturidop vergelijken met de neveldop, dan blijkt uit de test dat er 7,5% meer product op de bladeren zit. Als we vervolgens de ventilatorinstellingen (volluit, laagste stand of uit) veranderen zien we over het algemeen dat er minder product op de boom komt.

Depositie door de boom

We zien met verschillende ventilatorstanden verschillende verdelingen in de boom. Zo komt een neveldopje niet goed in de broek (paars). Een venturi-dop op maximale lucht doet dit niet veel beter. Het verrassende is dat zonder lucht het meeste product in de broek komt. Je gaat alleen inleveren in de top van de boom (blauw).

Bladbedekking

De neveldop bedekt het blad goed. Toch zit er zit wel minder middel in de boom als bij de venturidop. Maar ook hier weer is bladbedekking met een venturi veel beter in de broek van de boom, behalve bij vollucht.

Samen duurzaam bouwen

Vers, gezond en gevarieerd voedsel is een primaire levensbehoefte. Met onze oplossingen een optimale spuittechniek zorgen we voor minimale (ZERO) impact op onze omgeving met weerbare gewassen als resultaat.

Samen zorgen voor de juiste spuittechniek

Onze Crop Advisors staan voor u klaar om mee te denken en te adviseren voor de juiste spuittechniek.

Wij zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar of op locatie om mee te kijken met uw proeven.