Motten ontwaken en de eerste rupsen laten zich weer zien

Gewasbescherming
rups schade

Met het langzaam langer worden van de dagen en de toename van het licht zijn de eerste motten al weer gesignaleerd. De kans op het vinden van de eerste rupsen in het gewas wordt daarmee steeds groter.

Afgelopen jaar hebben veel telers ervaring opgedaan met ons nieuwe rupsenproduct Proclaim, met groot succes kan wel gezegd worden! Proclaim is een echte rupsenspecialist en is vooral gebruikt om de rupsendruk flink terug te zetten en zo schoon mogelijk de winter in te gaan. Het blijft altijd lastig om de allerlaatste rupsen te pakken te krijgen. Dus ook aan het begin van het nieuwe seizoen is het belangrijk om zo schoon mogelijk te starten, wacht je nu even te lang af met ingrijpen dan sta je al snel met 2-0 achter. De rest van het seizoen kan dan snel een vervelende strijd worden met deze veelvraten in je gewas.

Omdat Proclaim beperkt integreerbaar is, adviseren wij om Proclaim bij de eerste rupsen aan het begin van het seizoen in te zetten voordat er gestart wordt met de biologie. Proclaim wordt geadviseerd in een dosering van 1,5 kg per hectare.
 
Expert Center, nieuwe look, nog meer kennis 
Wil je meer informatie over de bestrijding van rupsen? Kijk dan eens op ons Expert Center. Dit is hét kennisplatform voor professionals in de sierteelt. Je vindt er informatie die kan helpen om je teelt te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van de juiste spuittechniek, informatie over resistentiemanagement en over de inzet van hulpstoffen. Onlangs hebben we de ‘look’ van het Expert Center vernieuwd. Het platform is nu nog kleurrijker en er is nieuwe content toegevoegd. Ook plaatsen we regelmatig nieuwe video’s en blogs op het Expert Center die ingaan op actualtiteiten in de diverse sierteeltgewassen. En beluister ook eens de podcasts van onze Crop Advisors, ze geven handige tips en advies over de juiste inzet van middelen. Kortom, neem snel een kijkje en vergroot je sierteelt kennis!

 

Expert Center