Alibi Flora, het krachtige fungicide voor een brede en langdurige werking tegen schimmels

Gewasbescherming
1132x637 roos

Alibi Flora is een multi-inzetbaar fungicide dat bewezen bescherming geeft van uw bedekte en onbedekte sierteeltgewas. Zo teelt u een gewas vrij van echte meeldauw, roest en bladvlekkenziekten.

Alibi Flora bevat twee bewezen actieve stoffen: azoxystrobin en difenoconazool. Het resultaat van deze krachtige combinatie is een effectief en breedwerkend product met uitstekende preventieve en curatieve werking. Alibi Flora is een veelzijdig product. Het kan worden gebruikt in zowel bedekte als onbedekte sierteeltgewassen. En zowel in grondgebonden als niet-grondgebonden teelten. Alibi Flora is effectief tegen alle echte meeldauw soorten. Het geeft een zeer krachtige bestrijding met een lange duurwerking. Daarnaast geeft Alibi Flora ook een goede bestrijding van roest en bladvlekkenziekten. Hieronder een figuur van het werkingsmechanisme van Alibi Flora.

Werkingsmechanisme Alibi Flora

De toelating
Alibi Flora is toegelaten in de volgende gewassen:
-    Potplanten (bedekte en onbedekte teelt)
-    Snijbloemen (bedekte en onbedekte teelt)
-    Boomkwekerijgewassen (bedekte en onbedekte teelten)
-    Vaste planten teelt
-    Bloemenzaadteelt
-    Bloembollen en bloemknollen m.u.v. tulp en lelie (onbedekte teelt)

Goed om te weten; gebruik Alibi Flora niet in Malus en test eerst proefsgewijs de gewasveiligheid in andere gewassen waarin nog geen ervaring is opgedaan.

Gebruik
Zet Alibi Flora preventief in (zodra de eerste aantasting zichtbaar is) met 100 ml/100 L water. De maximum dosering per hectare hangt af van de teelt. Raadpleeg hiervoor het meest actuele wettelijke gebruiksvoorschrift.

Goed om te weten; wissel Alibi Flora af met producten uit een andere chemische groep om resistentie te voorkomen.

Proefresultaten
De brede en langdurige werking van Alibi Flora heeft zich de laatste jaren bewezen in de praktijk en in proeven. Hieronder een voorbeeld van een proef bij Cultus Crop Research waarbij Alibi Flora is ingezet ter bestrijding van roest in roos (laxa).

In de grafiek is te zien dat Alibi Flora een zeer goede bestrijding geeft van roest. De combinatie met Topaz geeft het beste resultaat.

Bestrijding van roest in roos

De voordelen van Alibi Flora op een rijtje:

Breed 
• Breed-werkingsspectrum 
• Preventieve en curatieve werking 
• Sierteelt breed toegelaten in bedekte en onbedekte teelten 

Krachtig 
• Combinatie van twee bewezen actieve stoffen 
• Zeer effectief op echte meeldauw, roest en bladvlekkenziekten 
• Snelle aanvangswerking en goede duurwerking 

Gebruiksvriendelijk
• Toepasbaar in een geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie 
• Goede afwisselpartner in resistentiemanagement 
• Vloeibare SC formulering, gemakkelijk in gebruik

Meer informatie?
Wil je meer informatie over Alibi Flora? Schrijf je dan in voor de sierteelt nieuwsbrief bovenaan deze pagina en ontvang regelmatig gewas- en productadvies van onze Crop Advisors in je mailbox. Kijk ook eens op ons Expert Center voor meer informatie over spuittechniek, hulpstoffen en resistentiemamagement.

 

Expert Center NL Banner