Boxer: krachtige basis tegen onkruid

Gewasbescherming
Boomkwekerij

Afgelopen november heeft Syngenta een toelating ontvangen voor het herbicide Boxer® in de onbedekte teelten van laanbomen, coniferen en kerstbomen, vruchtbomen en vruchtstruiken.

Boxer bevat de werkzame stof prosulfocarb en is een breedwerkend bodemherbicide met enige contactwerking. Het middel wordt grotendeels opgenomen door het hypocotyl (stengeldeel tussen wortels en kiemlobben) en door de kiemblaadjes van het onkruid. Boxer verstoort de vorming van lipiden. Door deze verstoring wordt de vorming van celwandmembranen tegengegaan. Boxer werkt dan ook voornamelijk op kiemende onkruiden en op onkruiden in het kiembladstadium. Bij voldoende bodemvocht zullen de onkruiden na een bespuiting met Boxer meestal niet kiemen en dus direct worden bestreden. Onder drogere omstandigheden is het mogelijk dat de onkruiden eerst opkomen voordat zij afsterven. Boxer is een breedwerkend bodemherbicide met onder andere een sterke werking tegen kleefkruid, zwarte nachtschade en duist. 

Het schema hieronder geeft een inzicht op het werkingsspectrum.

Onkruiden_Boxer

Boxer is in de boomkwekerij toegelaten in de onbedekte teelten van laanbomen, coniferen, kerstbomen, vruchtbomen en vruchtstruiken en mag alleen in de maand maart toegepast worden.
Pas voor een goede start van het seizoen Boxer tussen de teeltrijen toe in een dosering van 5 liter per hectare. Let hierbij op dat er een driftreductie van 90% (DRT90%) gehanteerd wordt.
Bij een  hoge onkruiddruk adviseren wij om Boxer bijvoorbeeld te combineren met Wing®P* of Sencor®* (alleen in vruchtbomen) voor een versterking van de contactwerking en de breedte werking tegen  de onkruiden. Indien er voor toepassing al veel onkruid staat is het aan te bevelen om tevens een breedwerkend contactherbicide in te zetten.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Boxer® is een geregistreerd handelsmerk van Syngenta Group Company, Wing®P is een geregistreerd handeslmerk van BASF Agro. Sencor® is een geregistreerd handelsmerk van Bayer Crop Science.