Galmijtproblemen? Vertrouw op Vertimec Gold

Gewasbescherming
1132x637 Tulp

Nadat Actellic werd verboden konden we gelukkig jarenlang galmijt onder controle houden met Movento®*. De laatste jaren zien we helaas meer problemen met galmijt in de bewaring en in broeierij.

Syngenta heeft zeer veel onderzoek gedaan naar de bestrijding van galmijt. In bijna alle proeven met Vertimec Gold zien we uitstekende resultaten waarbij veelal 100% bestrijding werd verkregen, mits binnen 2 weken na de oogst de toepassing werd uitgevoerd. 

Bollen met galmijt


Als voorbeeld nemen we de proef met Flaming Parrot die destijds is uitgevoerd door PPO. Hierbij is een besmette partij opgeplant en zijn de bollen vervolgens 8 dagen na de oogst behandeld d.m.v. een dompeling met 0,1% Vertimec Gold. Ondanks de zware infectie in onbehandeld gaf Vertimec Gold 100% bescherming op bollen in de bewaring en in broeierij.

Advies aanpak galmijt verdachte partij
•    Zet verdachte partijen apart en werk zo hygiënisch mogelijk (uitval / pel resten direct container in en     afvoeren)  
•    Schoon, pel en sorteer de bollen voor toepassing
•    Pas 0,1% Vertimec Gold toe via dompeling binnen 2 weken na de oogst
•    Let op: houdt een aanvulfactor aan van 1,5 tot 2 afhankelijk van het organisch materiaal.

*Movento is een geregistreerd handelsmerk van Bayer Crop Science. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket.

Expert Center NL Banner