Uitbreiding van Ortiva, een brede werking op schimmels

Gewasbescherming
1132X637 Kalanchoe

Syngenta is verheugd met een NLKUG uitbreiding van Ortiva. Ortiva heeft naast de al bestaande toelating als breedwerkend fungicide nu ook een toelating gekregen als potgrond- en grondbehandeling voor de bedekte teelt van potplanten, vaste planten en boomkwekerijgewassen tegen Pythium. Daarnaast mag Ortiva ook worden toegepast als grondbehandeling in de bedekte en onbedekte teelt van sierteelt- en boomkwekerijgewassen tegen o.a. Rhizoctonia. Voor het volledige etiket raadpleeg de website van het Ctgb.

Het brede werkingsspectrum van Ortiva
Ortiva bevat de werkzame stof azoxystrobine en heeft een heel breed werkingsspectrum, waardoor belangrijke schimmelziekten effectief worden bestreden. Azoxystrobine heeft zowel translaminaire als systemische eigenschappen, waardoor ook langdurige bescherming optreedt van plantendelen die niet direct zijn geraakt. Azoxystrobine blokkeert het elektronentransport in de mitochondriën van de schimmel, waardoor de energievoorziening stopt. Uiteindelijk wordt de schimmel geremd in zijn ontwikkeling en zal sterven.

Advies
Ons advies is om Ortiva zo preventief mogelijke toe te passen in een dosering van 1 L per hectare. In het geval van een grondbehandeling tegen Rhizoctonia is de dosering 3 L per hectare.  

Klik hier voor meer informatie over Ortiva.

Expert Center NL Banner