Slim voorbereid voor het seizoen met taakkaarten

Syngenta en duurzaamheid
INTERRA Scan - bodemkaart

In ons artikel willen we een diepgaande uitleg geven over het proces van het maken en gebruiken van INTERRA®Scan taakkaarten en hoe deze samenwerking tussen Syngenta en boeren of telers verbetert. De focus ligt op praktische informatie voor de boer, met nadruk op het maken en lezen van taakkaarten.

Het gebruik van InterraScan taakkaarten: slim voorbereid voor het seizoen

Stel je voor: je vertrouwt niet alleen meer op jouw intuïtie, maar ook op harde data. Dat is wat INTERRA®Scan bodemkaarten je bieden. De InterraScan levert een schat aan informatie op over jouw perceel. Deze data transformeren we naar een praktisch advies, specifiek afgestemd op elk vierkante meter van je land. De bodem wordt in beeld gebracht, zodat je daarop gericht kan sturen met zaaien, planten of bemesten. Het is precisie in de puurste vorm.

Waarom taakkaarten voor het seizoen opstellen?

Waarom nu al bezig zijn met taakkaarten als het seizoen nog moet beginnen? Dat is simpel, want voorbereiding is alles. We willen dat je zonder problemen het veld op kunt, met alles klaar voor gebruik. Samen bereiden we de taakkaarten voor, zodat ze naadloos aansluiten bij jouw machines en planning.

Jouw bodem inzichtelijk met een InterraScan taakkaart

Zodra de InterraScan gemaakt is, krijg je toegang tot ons platform. Hier kun je jouw bodemkaarten bekijken en, met deze kennis in handen, je eigen taakkaart vormgeven. Zelfstandig of met hulp van je adviseur. Je kent jouw grond als geen ander en met ons platform zet je deze kennis om in een geoptimaliseerde taakkaart. Die zet je op een USB en zet je gereed op de machine. Zo ben je klaar voor het seizoen.

Samenwerking

Het maken van taakkaarten is teamwork. Jij brengt je kennis van de grond in, wij leveren de technologie en expertise. Met een adviseur aan je zijde of directe ondersteuning van Syngenta, zorgen we ervoor dat jouw taakkaarten precies zijn afgestemd op jouw gewas, grondsoort en beoogde doelen. Dit is de kracht van samenwerking: jouw praktische knowhow versterkt met onze innovatieve scantool.

Variabel planten en zaaien

Met taakkaarten ga je variabel planten en zaaien, precies daar waar het het meest nodig is. Dit betekent dat je planten meer kans krijgen waar ze floreren en je middelen spaart waar de groei al optimaal is. Het resultaat? Een uniformere opbrengst en een efficiënter gebruik van hulpbronnen. Dit is landbouw met inzicht, waarbij je elke centimeter van je land de aandacht geeft die het verdient.

taakkaart_picture.png

Taakkaart en GPS: de perfecte match voor jouw land

Taakkaarten en jouw GPS-systeem zijn een gouden duo. Jij stuurt je machine over het veld en elke vierkante meter krijgt precies wat nodig is. Of het nu gaat om planten of bemesten, de taakkaart zorgt voor de perfecte dosering. Handig toch? Zo verspil je niets en haal je het beste uit je land. Begin op tijd met voorbereiden, dan staat alles strak afgesteld als het groeiseizoen start.

Wil je zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje

Toekomstgerichte landbouw: duurzaam en doeltreffend

InterraScan taakkaarten zijn meer dan een tijdelijke oplossing. Ze zijn een investering in de toekomst van jouw bedrijf. Door nu over te stappen op datagestuurde beslissingen, zet je stappen richting een duurzamere en winstgevendere landbouw. Deze aanpak maakt het verschil, niet alleen voor dit seizoen, maar voor de vele die nog komen gaan.