Syngenta Group en TNC breiden samenwerking uit

Syngenta en duurzaamheid
Arial view of Reverte project

Syngenta Group en The Nature Conservancy (TNC) hebben hun samenwerking verlengd om samen te werken aan het herstellen van gedegradeerde landbouwgronden en het aanpakken van problemen zoals ontbossing en landdegradatie. De verlengde samenwerking richt zich op vijf strategische projecten over de hele wereld, met als doel meer dan 300 duizend hectare gedegradeerd land in Brazilië te herstellen en landbouwgronden in China te regenereren. In de VS willen ze zich richten op het verbeteren van de klimaatbestendigheid van landbouwgrond.

Syngenta Group, een toonaangevend wereldwijd bedrijf in landbouwtechnologie, en The Nature Conservancy (TNC) hebben hun samenwerking vernieuwd voor drie jaar. De focus ligt op het opschalen van regeneratieve landbouw, het minimaliseren van de impact van landbouw op het klimaat, het verbeteren van bodemgezondheid en het bevorderen van habitatbescherming in belangrijke landbouwgebieden wereldwijd.

Syngenta heeft als doel gesteld om 1 miljoen hectare gedegradeerd land in Brazilië te herstellen, waarbij een aanzienlijk deel zich richt op de Cerrado. In China heeft het Run Tian-project al 2400 hectare landbouwgrond geregenereerd en meer dan 17 duizend boeren getraind in regeneratieve landbouwpraktijken. In de VS zal de samenwerking zich richten op het verbeteren van de klimaatbestendigheid van landbouwgrond en het implementeren van regeneratieve landbouwpraktijken in zaadproductie.

Syngenta Group en TNC zullen een LinkedIn Live-evenement houden om de voortgang van de samenwerking te bespreken. Dit evenement zal plaatsvinden op woensdag 29 mei om 14:30 uur. 

Het volledige (Engelstalige) persbericht is hier te downloaden: