Tips Rhizoctoniabestrijding  rijenbehandeling

Tips Rhizoctonia-bestrijding rijenbehandeling evt. gecombineerd met meststoffen en behandeling tegen vroege luisaantasting

Rijenbehandeling evt. gecombineerd met meststoffen en behandeling tegen vroege luisaantasting

Amistar® is al jaren een betrouwbaar middel om een grondbehandeling uit te voeren tegen Rhizoctonia solani, zilverschurft en zwarte spikkel. Al die jaren presteert Amistar constant, mits het op de juiste manier is toegepast.

Afstellen van de spuitdoppen bij rijentoepassing met Amistar

Bij de toediening van Amistar in de rij is het van belang dat het middel optimaal verdeeld wordt. Veel telers gebruiken al drie spuitdoppen per aardappelrug. Dit is het beste om een ideale verdeling te verkrijgen. In onderstaande afbeelding is te zien dat de spuitdoppen één en twee op de aanaard schijven gericht staan. De derde dop wordt NIET op de aardappel zelf gericht, maar wel op de veur waar de aardappel in valt. Op deze manier is de grond rondom de aardappel optimaal behandeld en is de knol uitstekend beschermd. Zo zorgt Amistar voor het beste resultaat.

stand van doppen bij toepassing Amistar

Amistar combineren met meststoffen 

 Wilt u bij het poten meteen een meststof toepassen, houdt u dan rekening met de volgende spelregels:

  • Gebruik voldoende water, 200 tot 250 l/ha
  • Doe Amistar in de tank
  • Voorzichtig meststoffen bijmengen
  • Tijdens het vullen, of als de pootmachine stil staat, altijd blijven roeren om ontmenging en verstoppingen door de meststof te voorkomen. 

Dosering Amistar en meststoffen

  • Amistar 3l/ha in 200 tot 250 liter water per hectare
  • Meststoffen nooit meer dan 30% van de spuitvloeistof

Proefresultaten toepassing Amistar

Amistar wordt al vele jaren gebruikt en is uitgebreid getest. Hieronder ziet u een aantal van de resultaten op Rhizoctonia en zwarte spikkel met als eindresultaat een goede opbrengst, zowel in kilo’s als in kwaliteit.

Rhizoctonia bestrijden met Amistar
Rhizoctonia bestrijden met Amistar