Onkruidbestrijding in lelie | Syngenta Nederland

You are here

Onkruidbestrijding in lelie

Onkruid voor en rond opkomst in lelie

Voor de onkruidbestrijding in lelie is het van groot belang om vlak voor opkomst de aanwezige onkruiden op te ruimen. Dit maakt de bestrijding na opkomst een stuk gemakkelijker. Vooral als men een laag doseringssysteem wil toepassen. Bovendien zijn grotere onkruiden na opkomst veel moeilijker te bestrijden. Zet daarom voor opkomst Touchdown Quatro in, in een dosering van 2-4 l/ha.

Rond opkomst zorgt Dual Gold (alleen op zandgronden toegelaten) ervoor dat de kiemende grassen als breedbladige onkruiden langdurig bestreden worden. Staan er op moment van toepassen reeds onkruiden, meng dan met een middel met contactwerking.

Dual Gold: Gebruik op zandgronden en in grondwaterbeschermingsgebieden is niet meer toegestaan.
De Zandzoeker app van Syngenta geeft u de gebruiksmogelijkheden van onkruidbestrijdingsmiddelen op zandgronden en in grondwaterbeschermingsgebieden. Kijk op www.zandzoeker.nl  of dowload de app in de app-of playstore van uw telefoon. Hierin kunt u eenvoudig per perceel zien – gebaseerd op de Grondsoortenkaart 2006 als de wettelijke basis voor de classificatie van gronden – of u Dual Gold wel of niet mag gebruiken.