Santox: ziektebestrijder in bloembollen voor dompeltoepassing | schimmels | Syngenta

Santox

Santox. Speciaal voor bloembollen.

Santox is een gewasbeschermingmiddel met als werkzame stof fluazinam. Fluazinam is een fungicide uit een chemische groep met een brede preventieve en lange werking tegen veel schimmelsoorten die bloembollen kunnen aantasten.
 
Het middel heeft in veel bol- en knolgewassen een toelating in het dompelbad en als bladtoepassing. Santox geeft een uitstekende bescherming tegen vuur en zorgt via een dompeltoepassing voor een brede werking tegen diverse schimmels, zoals Rhizoctonia, Fusarium en Penicillium. 

Preventieve werking

Santox kenmerkt zich door een sterke preventieve werking. Dit houdt in dat het op de plant aanwezig moet zijn om aantasting tegen te gaan. Het middel remt de ademhaling in de schimmel waardoor de sporenvorming, de sporenkieming en de binnendringing in de plant wordt tegengegaan. Santox werkt niet systemisch waardoor het een eerder opgetreden aantasting niet meer ongedaan kan maken. Wel gaat Santox de uitbreiding van de aantasting tegen. Door het werkingsmechanisme van fluazinam is het middel niet resistentiegevoelig.

Oplossingen voor de sierteelt

Gewassen

Expert Center