Santox

Santox, speciaal voor bloembollen

Santox

Santox is een gewasbeschermingmiddel met als werkzame stof fluazinam. Fluazinam is een fungicide uit een uniek chemische groep met een brede preventieve en lange werking tegen veel schimmelsoorten die bloembollen kunnen aantasten.
 
Het middel is speciaal voor de bloembollen ontwikkeld en heeft een toelating als dompelbehandeling in alle bloembol- en bloemknolgewassen en mag ook in pioenroos gebruikt worden. Santox geeft een uitstekende bescherming en zorgt via een dompeltoepassing voor een brede werking tegen diverse schimmels, zoals Fusarium, Rhizoctonia en Penicillium. Zie het plaatje hieronder voor het werkingsspectrum.

Santox in het kort

• Basisfungicide in bloembolontsmetting
• Goede werking tegen Fusarium
• Zorgt voor een uitstekende huidkwaliteit van tulpen
• Zeer goede bestrijding van Penicillium in o.a. leverbare lelies
• Zeer zacht voor het gewas
• Sterke preventieve werking en lange werkingsduur

Preventieve werking

Santox kenmerkt zich door een sterke preventieve werking. Het middel remt de ademhaling in de schimmel waardoor de sporenvorming, de sporenkieming en de binnendringing in de bol wordt tegengegaan. Santox werkt niet systemisch waardoor het een eerder opgetreden aantasting niet meer ongedaan kan maken. Wel gaat Santox de uitbreiding van de aantasting tegen. Door het werkingsmechanisme van fluazinam is het middel niet resistentiegevoelig.

Santox

Bescherming van bloembollen

Door de preventieve werking tegen veel schimmelsoorten is Santox bij uitstek geschikt ter bescherming van bloembollen. Bij het ontsmetten is de kracht van Santox het zorgen voor een goede huidkwaliteit in tulpen door een goede bescherming tegen huidziekte (La Reine Ziek) en Rhizoctonia alsmede de goede werking tegen Penicillium in o.a. leverbare lelie en hyacint.

Sierteelt / Gewassen, producten, expert center / prominent link