Elatus Era: Krachtige en lange werking | Syngenta Nederland

You are here

Krachtige en lange werking

Snelle opname en hoge effectiviteit zorgt voor betere werking

Effectief

De basis van ELATUS™ Era is SOLATENOL™, een nieuw molecuul uit de SDHI-groep. Het product blokkeert de energieproductie van de schimmel waardoor deze afsterft. Het product is zeer efficiënt in gebruik, met lage hoeveelheden wordt het gewenste resultaat bereikt. Solatenol is 3 tot 7 keer zo effectief als referentiemiddelen.

Solatenol heeft een hoge effectiviteit, weinig werkzamestof geeft al een goed effect

Snelle opname en lange werking

Direct na een bespuiting wordt SOLATENOL in de waslaag van het blad vastgelegd. Hierna wordt het product gelijkmatig in het blad verdeeld. Hierdoor is een bespuiting met ELATUS Era snel regenvast. Een uur na bespuiting wordt de werking niet beïnvloed door 20 mm regen. Daarnaast heeft het middel een lange werkingsduur waardoor het blad langdurig is beschermd en maximaal produceert.

Snelle opname en lange werking Elatus Era

Sterk in de praktijk

De kracht van de nieuwe werkzame stof SOLATENOL bewijst zich ook in de praktijk tijdens een proef in het ras Reflection uitgevoerd op het PPO in Westmaas (2017). Een scan van het percentage groene bladmassa op 22 juni en de foto’s op 5 juli laten zien dat SOLATENOL het gewas beter beschermt tegen roesten en het langer groen houdt. In vergelijking met het referentiemiddel leidt dit bij de oogst tot 600 kg meeropbrengst.

Elatus Era sterk in de praktijk percentage groen blad