Elatus Era: Meer groen blad voor meer opbrengst | Syngenta Nederland

You are here

Meer groen blad voor meer opbrengst

150 kg graan per dag bij groen blad

Onderzoek* toont aan dat tarwe vanaf de bloei tot de afrijping gemiddeld 150 kg graan per dag/ha produceert. Deze productie stopt zodra het blad onder 37% groen bladopppervlak komt. In onderstaande grafiek ziet u hoe de afrijping in tarwe verloopt. ELATUS™ Era houdt het blad langer boven de 37% groen (terwijl de afrijping niet later wordt). Dit levert extra opbrengst op.

*Newark Innovation Centre UK.

meer groen blad voor meer fotosynthese in tarwe met Elatus Era

Beste tegen roest

Op het PPO Westmaas is in 2016 een proef uitgevoerd in het ras Asano, waarbij ELATUS Era in de vlagbladbespuiting is vergeleken met een aantal referentiemiddelen op de werking tegen roest. Met een drone is de hoeveelheid bladgroen gemeten op 1 juli. Later is de opbrengst bepaald. De behandeling met ELATUS Era geeft het meeste bladgroen en een meeropbrengst van 500 kg ten opzichte van het beste referentiemiddel.

Elatus Era is sterk op Septoria

Ook in 2017 de beste

Ook in 2017 is ELATUS Era getest op het PPO Westmaas in het ras Elixer. Nu is de hoeveelheid groene bladmassa gemeten en in een foto vastgelegd, waarbij veel wit duidt op veel groen blad. ELATUS Era geeft door de goede werking op roest meer groen blad (tot 10% meer groen dan de beste standaard), wat bij de oogst 100 tot 400 kg extra opbrengst geeft ten opzichte van de in de praktijk gebruikte referentiemiddelen.

Elatus Era heeft de beste werking tegen roest in tarwe