Quantis | Syngenta Nederland

You are here

Maak je aardappelgewas weerbaar!

QUANTIS®​  van Syngenta laat zien hoe de biostimulant aardappelplanten kan helpen beter met stress om te gaan. De unieke samenstelling van aminozuren, organische koolstof en voedingselementen in Quantis zorgen dat bij stress groeiprocessen toch doorgaan. Iedere vorm van stress (o.a. hitte- en droogtestress) beschadigt plantencellen waardoor de fotosynthese afneemt. Toediening van Quantis vlak voor een verwachte stressperiode zorgt ervoor dat het gewas weerbaarder wordt. Beschadigingen vinden niet plaats en de groeiprocessen gaan door, waardoor opbrengst zekerder is. Met diepgaand onderzoek en uitwisseling van kennis met verschillende Universiteiten krijgt Syngenta steeds meer kennis over hoe biostimulanten een meerwaarde leveren in uw gewassen.
Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Jeroen Karstenberg denkt dat landbouw zonder chemie niets wordt, maar dat de sector met plantversterkers ver kan komen om het verlies van chemie op te vangen.

We moeten daarbij wel met de burger in gesprek. Groene middelen zijn minder krachtig, wat dus vaker spuiten betekent. Het zal best lastig zijn de burger ervan te overtuigen dat we, ondanks dat we in de toekomst vaker over het perceel rijden, toch milieuvriendelijker bezig zijn. Het frame van de gifspuit zit ons daarbij toch wel in de weg.

Karstenberg wil in 2022 wel weer participeren in de Syngenta-strokenproef, want een jaar is geen jaar.
Hij gaat waarschijnlijk op zijn praktijkpercelen ook Quantis toepassen, als de junimaand weer vrij droog is. Hij neigt dan naar eenmaal toepassen, net voor de knolzetting.

Ook zo enthousiast?

Biologicals

Wat zijn groene middelen?

Wat is het verschil tussen biologicals en biostimulanten?

abiotische stress

Stress voor planten

Wat veroorzaakt stress in een plant?

Quantis Biostimulant

Hoe werkt Quantis?

Biostimulanten op de juiste manier ingezet, maken het gewas weerbarder.

Download de brochure met alle informatie

Biostimulanten

Wat doet een Biostimulant in de plant?

Biostimulant testen in de praktijk

Met nieuwe eisen van consumenten en regelgevers zullen telers innovatieve technologieën moeten toepassen om in de toekomst effectief en efficiënt gewassen te kunnen telen. Biologische producten vormen een essentieel onderdeel van de oplossing. Nu al toepassen en ervaring opdoen over hoe biologische producten het beste gebruikt kunnen worden is een investering in de toekomst van gerichte gewasbescherming.

 

Quantis