Expert Center NL Banner
Hulpstoffen Expert Center NL

Hulpstoffen

Gewasbeschermingsmiddelen zorgen voor een optimaal teeltresultaat. Het is belangrijk dat het gewasbeschermingsmiddel op de gewenste plek in het gewas terechtkomt. Elke druppel moet effectief zijn. Het combineren van de juiste hulpstof met uw gewasbeschermingsmiddel helpt hierbij. Hulpstoffen zijn toe te passen bij zowel ziekte- of plaagbestrijding, maar ook bij groeiregulatie.

Hulpstoffen

Veilig hulpstoffen toepassen

Lees voor het gebruik van een hulpstof altijd eerst het etiket. Ook adviseren wij om eerst proefbespuitingen uit te voeren.Voor het toepassen van een hulpstof adviseren wij om de spuitvloeistof [middel(en) plus water] klaar te maken en het volume op driekwart van het eindvolume te brengen. Vervolgens wordt de hulpstof toegevoegd en wordt met water de spuitvloeistof op het eindvolume gebracht.

Hulpstoffen

Advies voor gebruik hulpstoffen

Elke toepassing vraagt om een maatwerkoplossing als het gaat om het toevoegen van hulpstoffen. De voordelen van het gebruik van hulpstoffen zijn vaak aanzienlijk, waardoor uw resultaat verbetert. Onze crop advisors helpen u graag met een passend advies voor uw teelt.

Hulpstof zoeker: welke hulpstof past bij uw toepassing?

Met deze hulpstof tool selecteert en filtert u eenvoudig welke hulpstof goed in te zetten is bij uw product (actieve stof of Syngenta merk). In het resultaat wordt direct de betreffende hulpstof (of uitvloeier) getoond. 

  • Groen: Goed toepasbaar
  • Oranje: let op, pas dit eerst toe op in een proefgewas
  • Rood: wij adviseren deze combinatie niet te maken

Raadpleeg voorafgaand aan een toepassing het Ctgb voor de actuele toelating van een middel.

*Disclaimer* Niet alle combinaties zijn getest in de praktijk, de meeste adviezen zijn gebaseerd op theorie. Telers moeten in hun situatie altijd een test doen. Dit moet ook bij groene/biologische combinaties omdat gewassen of rassen anders kunnen reageren in verschillende situaties en omstandigheden.

Assist M36

Meer resultaat met Assist M36 door de verhoogde de bladopname van insecticiden.

CTRL-PLUS

De effectieve hulpstof CTRL-PLUS verbetert bedekking en opname in harde gewassen.

Elasto G5

Voor een betere bedekking en opname past u Elasto G5 toe.