Optimaliseer je gewasverzorging van granen dit voorjaar

Gewasbescherming
1132x637_bnl_vlagbladstadium.jpg

Het voorjaar komt eraan. Als de temperaturen de komende weken oplopen, dan kunnen we aan de slag in het veld. Voor de granen komt de groeiregulatie met Moddus er dus aan (begin strekking/1e knoop voelbaar). Dit moment is tevens het ideale moment om tegelijkertijd Vixeran in te zetten. Zo voorziet u eenvoudig in één werkgang – tegelijk met de groeiregulatie – uw gewas van een duurzame, natuurlijke binding van stikstof en kunt u op de minerale stikstofgift besparen. 

Misschien ten overvloede, maar hier nog eens de adviezen:

Vixeran® in granen: 
Gebruik een dosering van 50 gram per hectare om op deze wijze met Vixeran het gewas te voorzien van 30-40 kg zuiver N (100-150 kg KAS). Hierdoor hoef je minder kunstmest te gebruiken in de latere gift en zorg je voor meer flexibiliteit in stikstofruimte op je bedrijf. Meer weten over Vixeran? Lees dan hier verder

Moddus® in wintertarwe:
Strategie 1: toepassing 1x uitvoeren in gewasstadium BBCH 32 met Moddus 0,25 l/ha + CCC 0,5 l/ha
Strategie 2: voer 2x toepassingen uit bij lange slappe rassen met  Moddus 0,25 l/ha + CCC 0,5 l/ha
                   ​- voer de eerste toepassing uit in gewasstadium BBCH 30
                   - de tweede bespuiting voert je dan 7 tot 10 dagen later uit

Moddus® in wintergerst:
Overwegend is 1 bespuiting voldoende. Vaak met een hogere dosering dan tarwe, omdat wintergerst een relatief lang en zwaar gewas is.
Voer de toepassing uit met Moddus 0,6 tot max 0,8 l/ha in het gewasstadium BBCH 25-32 (spuit bij voorkeur in het vroegste gewasstadium).