Moddus Evo groeiregulatie minder actieve stof nodig

Lagere dosering

Meer werkzame stof in de plant en daardoor een lagere dosering

Meer werkzame stof in de plant en daardoor een lagere dosering

De werking van een middel hangt allereerst af van de hoeveelheid product die op het gewas terecht komt. Bij de groeiregulatie is het gewas vaak nog klein, dus als druppels spuitvloeistof het gewas raken, waarbij ze terugkaatsen, dan is de kans groot dat ze uiteindelijk niet op het gewas terecht komen, maar op de grond. Hierdoor gaat een deel van het middel (en dus de werking) verloren. De formulering van Moddus Evo bevat retentie-hulpstoffen. Simpel gezegd wil dit zeggen dat druppeltjes spuitvloeistof met Moddus Evo minder terugkaatsen van het blad af, maar meer en gemakkelijk op het blad blijven plakken. Denk als het ware aan de zaden van kleefkruid. Hierdoor komt meer middel op het gewas terecht. Hoe dit in zijn werk gaat, ziet u in deze korte video. In de video (hieronder) ziet u het verschil tussen water, een formulering zonder speciale hulpstoffen en Moddus Evo.

Meer werkzame stof door ingebouwde uitvloeier

Daarnaast zorgen uitvloeiers ervoor dat de druppeltjes spuitvloeistof op het gewas optimaal uitvloeien, waardoor een betere bedekking wordt verkregen. Als een groter deel van het blad is bedekt met een dun filmpje spuitvloeistof, zorgt dit er weer voor dat meer werkzame stof wordt opgenomen.
En uiteraard is Moddus Evo snel regenvast. Regen al een kwartier na de toepassing beïnvloedt de werking vrijwel niet meer.

Ingebouwde uitvloeier voor betere bedekking

Daarnaast zorgen uitvloeiers ervoor dat de druppeltjes spuitvloeistof op het gewas optimaal uitvloeien, waardoor een betere bedekking wordt verkregen. Als een groter deel van het blad is bedekt met een dun filmpje spuitvloeistof, zorgt dit er weer ervoor dat meer werkzame stof wordt opgenomen. En uiteraard is Moddus Evo snel regenvast. Regen al een kwartier na de toepassing beïnvloedt de werking vrijwel niet meer. 

Samengevat: meer druppels op het gewas en ook nog een betere bedekking zorgen er samen voor dat er meer werkzame stof in de plant wordt opgenomen. Dus om de groeiregulatie te verkrijgen die u altijd gewend was, kunt u daarom voortaan met een lagere dosering volstaan. Een mooie vorm van verduurzaming door hight-tech productinnovatie. Zie hieronder het resultaat van een proef uitgevoerd in Jallott's Hill. 

Bedekking en spreiding Elatus Era op blad buitengewoon goed

Afbeelding: Moddus EVO – Betere bedekking en spreiding op het blad (75gai/ha, 0,3l/ha)

Bron: Alan Cochran, Colm Crean, Rob Lind, Anne Stalker (Jealott’s Hill). Outdoor grown Winter wheat, cv Glasgow GS30 – UV tracer image analysis. Vertical Flat fan nozzle track sprayer application

Moddus Evo opname werkzame stof in blad

Betere opname van actieve stof bij kleine planten (75 g ai/ha, 0,3l/ha)

Door de unieke formuleringstechnologie van Moddus Evo wordt al 3 uur na toepassing meer werkzame stof op en in het blad gemeten dan met de gewone Moddus. Dit is de basis voor een lagere dosering met toch dezelfde werkzaamheid.

Bron: D.Bartlett and A.Stalker (Jealott’s Hill) Winter wheat, Glasgow GS30