Eenvoudig aaltjes bestrijden met Nemathorin

Hoe werkt Nemathorin op aaltjes en ritnaalden en de nevenwerking op bladluis

Aaltjes geven opbrengstschade doordat ze de ontwikkeling van het wortelstelsel belemmeren. Nemathorin 10G zorgt voor een ongestoorde groei, waardoor de opbrengstderving beperkt blijft en gaat de vermeerdering van aaltjes tegen. Ook bij resistente rassen die minder tolerant zijn (zetmeelaardappelen), is een behandeling al snel rendabel. Nemathorin 10G is een granulaat met als werkzame stof fosthiazaat. Het is werkzaam tegen alle soorten aaltjes die voorkomen in de aardappelteelt. De actieve stof zorgt ervoor dat aaltjes verlammen en na verloop van tijd afsterven. Let op: Houd voor aardappelen een termijn aan van 120 dagen tussen toepassen en loofdoding.


Ritnaalden. Ritnaalden zijn de larven van de kniptor, een kever die eitjes afzet op grasachtigen. Uit deze eitjes komen larven die zich voeden met organische stof en met plantaardig materiaal. Ritnaalden bewegen zich in de grond en verplaatsen zich in het voorjaar en het najaar naar de oppervlakte om te eten. In het voorjaar zien we vooral schade aan jonge planten en in het najaar wordt schade veroorzaakt door kwaliteitsverlies. Denk aan aardappelen in de rug. 


Nevenwerking bladluis. De werkzame stof van Nemathorin 10G wordt in de plant opgenomen en gedeeltelijk naar het blad getransporteerd. Naast de werking op aaltjes en ritnaalden geeft het middel ook meteen een bescherming tegen bladluis tot zo’n 9 weken na het poten. Met deze nevenwerking voorkomt u dus een vroege luisaantasting in aardappelen. 
 

Aaltjes en ritnaalden in aardappelen bestrijden

Uitgebreid advies aaltjes en ritnaalden bestrijden met nevenwerking op luis

Aaltjes veroorzaken opbrengstschade doordat ze de ontwikkeling van het wortelstelsel belemmeren. Bij pootgoed kan een besmetverklaring zelfs leiden tot een teeltverbod.
Om opbrengstderving door aaltjes te voorkomen, hebben wij voor u het volledige advies onder elkaar gezet. Zowel voor de diverse teelten als voor de verschillende soorten aaltjes. Daarnaast kunt u profiteren van een nevenwerking op bladluis.

Tevreden Nemathorin gebruiker

Steeds meer vaste gebruikers van Nemathorin ter bestrijding aaltjes in aardappelen

Steeds meer telers zien Nemathorin als een vaste waarde tegen aaltjes in aardappelen. Onderzoek laat zien dat de gebruikers in 2018 opnieuw zeer tevreden zijn over de werking en ook in 2019 Nemathorin zullen gebruiken.

Trichodorus aaltje bestrijden

Uitgelicht: het Trichodorus-aaltje bestrijden

Het Trichodorus-aaltje zit wat dieper in de bouwvoor. Na opkomst van het gewas begeven ze zich in een verticale lijn naar hun voedselbron: de wortels van uw aardappelgewas. Bij een behandeling met Nemathorin stuiten ze dan op het granulaat dat onder de moederknol is gestrooid, waardoor ze verlamd raken en geen schade meer kunnen doen aan de wortels. Bent u benieuwd naar het resultaat van de HLB proeven en ons advies?

Afstellen granulaatstrooiers voor aaltjesbestrijding met Nemathorin

Hoe kan ik mijn granulaatstrooier het beste afstellen?

Voor het gebruik van de juiste dosering is het van groot belang uw granulaatstrooier correct af te stellen. Voor de diverse granulaatstrooiers hebben we de tabellen voor het gebruik van Nemathorin onder elkaar gezet.
Voor de Horstine & Farmery apparatuur vindt u zelfs een interactieve kalibratietabel.

Aaltjes en ritnaalden in aardappel

Advies aaltjes- en ritnaaldenbestrijding

Profiteer van nevenwerking op bladluis!

Middelschema phytophthora en alternaria

Middelenschema

Overzicht welke middelen u wanneer kunt toepassen