Een duurzame oplossing tegen schimmels in aardbeien

Gewasbescherming
750x480_bnl_aardbeien.jpg

Schimmelziekten kunnen aardbeienplanten aantasten en zo de opbrengst verminderen. Deze schimmels gedijen goed in vochtige omstandigheden en kunnen zich verspreiden via sporen die door de lucht worden gedragen. Het is daarom belangrijk om goede schimmelbestrijdingsmaatregelen te nemen om de aantasting van de aardbeien te voorkomen.

Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn worden biologische gewasbeschermingsmiddelen steeds populairder.

Een belangrijke uitdaging bij biologische gewasbescherming is het vinden van effectieve middelen die geen schadelijke bijwerkingen hebben voor het milieu. Een voorbeeld van zo'n middel is TAEGRO®, een levende bacterie die preventief kan worden toegepast om de groei van schimmels op planten te voorkomen.

Deze bacterie gaat de strijd aan met schimmels door middel van concurrentie om ruimte en voedsel op het bladoppervlak, het produceren van schimmelwerende stoffen en het activeren van de planteigen weerstand. TAEGRO heeft een breed spectrum en is effectief tegen meerdere schimmels, waaronder Botrytis en echte meeldauw. Het heeft een toelating in de bedekte teelt van aardbei, sla, courgette, komkommer, meloen, watermeloen, paprika en tomaat.

In proeven is gebleken dat TAEGRO een echte meerwaarde biedt in combinatie met veelgebruikte fungicides. De toepassing van biofungicides zorgt voor een nieuwe manier van denken en werken. Hoewel biofungicides solo niet in staat zijn om zwaardere aantastingen volledig te bestrijden, kunnen ze wel een toegevoegde waarde bieden in combinatie met gangbare fungicides. Dit kan helpen om minder chemische middelen in te zetten bij residu-arme teelt, wat bijdraagt aan een duurzamere teelt.

Een van de voordelen van TAEGRO is ook dat het middel goed te mengen is met andere gewasbeschermingsmiddelen en geen residu achter laat dus geen MRL classificatie heeft. Daarnaast is het product SKAL-gecertificeerd, wat betekent dat het geschikt is voor biologische landbouw.

Een ander voordeel is dat het middel zacht is voor de plant en geen schadelijke bijwerkingen heeft voor bestuivers en nuttige insecten. Hierdoor kan het middel veilig worden gebruikt zonder dat er schade wordt toegebracht aan het ecosysteem. Na toepassing kan je al na 4 uur weer verder met oogsten.

Daarnaast is het erg makkelijk in gebruik. Je hebt, maar maximaal 370 gram per hectare nodig en dankzij de flexibele WP-formulering is het product snel en eenvoudig klaar te maken.

Al met al biedt TAEGRO een effectieve en duurzame oplossing voor de bestrijding van schimmels in de land- en tuinbouw. Dankzij de unieke werking van de Bacillus amyloliquefaciens stam FZB24 kunnen schimmels op een biologische manier bestreden worden en wordt de kans op resistentie kleiner. Door het gebruik van TAEGRO kunnen telers minder chemie gebruiken en toch een hoge opbrengst behalen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame land- en tuinbouw.

Voor meer informatie klik op het Taegro logo hieronder:

1579016296300821894-Taegro logo 400x135.jpg