Maïsveld

Karate® 0.4GR

Pakt ritnaalden aan

Karate 0.4GR banner

Karate® 0.4GR toegelaten in Nederland, een nieuw middel tegen ritnaalden in maïs en aardappelen. Vooral voor maïs is de toelating goed nieuws, zeker voor percelen met een zware besmetting aan ritnaalden, waar een zaadbehandeling niet altijd toereikend is.

Een groot bijkomend voordeel van Karate 0.4GR is dat dit middel geen fosfaatmeststof bevat. Weliswaar geeft kunstmest een wat vlottere weggroei van het gewas, maar op maïspercelen waar derogatie een rol speelt, kon het enige beschikbare granulaat (Force Evo) niet worden ingezet vanwege fosfaat. Met de komst van Karate 0.4GR is er nu een oplossing en beschikt nu vrijwel de hele maïsmarkt (uitgezonderd percelen in grondwaterbeschermingsgebieden) over een adequate oplossing tegen ritnaalden.

Karate 0.4GR moet met een granulaatstrooier tijdens het zaaien toegepast worden. Een goede verdeling van het granulaat rondom en boven het zaadje, een juiste dosering in combinatie met een vochtige bodem, zorgen voor ideale omstandigheden en voor een optimale werking van Karate 0.4GR. Hier kunt u alles vinden over hoe Karate 0.4GR werkt, hoe het instellen van uw granulaatstrooier en het aanbrengen van extra verdeelplaatjes in zijn werk gaat en wat het beste advies is.

Schade ritnaalden in maïs

Ritnaalden een probleem?

Lees hier alles over ritnaalden. Hoe ze leven, welke schade ze aanrichten en ..

Corn zaadontsmetting

Behandeld zaaizaad

Karate 0.4% GR is behandeld zaaizaai. Lees hier over de bescherming van het ...

Werking Karate 0.4GR en Force CS

Werking Karate 0.4% GR

Praktijkonderzoek toont de effectiviteit van Karate 0.4% GR

MIddenvroege maisrassen met topopbrengsten

Maïs: Advies op maat

Hier lees je alles over het juiste advies afhankelijk van de ...

veilig omgaan met Force

Pas Karate 0.4% GR veilig toe

Bescherm jezelf en natuur goed. Lees hier alle regels en adviezen ...

Zaaien

Toepassing tijdens zaaien

Tips verdeling granulaat voor het beste resultaat